Till slut stod de framför ärkebiskopen och lovade varandra evig trohet. Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling, numera prins Daniel av Sverige, riddare av Serafimerorden och hertig av Västergötland ä nu äkta makar.

Victoria föddes som prinsessa 1977, men blev efter en grundlagsändring Sveriges kronprinsessa den 1 januari 1980. Hennes officiella titel är Hennes Kunglig Höghet Victoria, Sveriges Kronprinsessa, Hertiginna av Västergötland. Hennes namnsdag den 12 mars och hennes födelsedag den 14 juli är officiella flaggdagar i Sverige.

Vem är då vår nye prins Daniel? Prins Daniel föddes i Örebro, samma dag som hans svärfar Carl XVI Gustaf uppsteg på Sveriges tron, 15 september 1973. Han är en utbildad idrottspedagog, en utbildning som senare ledde till att han träffade kronprinsessan. Det var nämligen på hans gym, ”Master Training” i Stockholm, brudparet träffades. Han kom att bli kronprinsessans personliga tränare.

Således har vi idag fått bevittna, inte bara ett historiskt bröllop, utan ett bröllop som hämtat ur sagorna – ett drömmanus för alla hollywoodregissörer. En prinsessa hade fallit för en man av folket. Det var också folket som kronprinsessan tackade först i sitt tal:

”Kära, kära vänner. Jag vill börja med att tacka svenska folket för att ni har gett mig min prins. Vi, min make och jag, är så otroligt glada, och väldigt tacksamma, för att så många vill vara här och fira tillsammans med oss. Det är en enorm upplevelse, det är vår absolut största dag hittills i vårt liv. Att känna ert stöd, betyder mer för oss än ni någonsin skulle kunna förstå. Det är något otroligt. Idag är en dag som vi kommer bära med oss i våra hjärtan för resten av vårt liv.”

Assyriska riksförbundet med alla assyrier i Sverige, och i världen, vill framföra sina hjärtliga gratulationer till brudparet och kungahuset. Vi önskar kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ett långt och lyckligt liv tillsammans.