Idag gjorde Assyriska klart med ytterligare två nyförvärv inför nästa säsong. Det blir gambiska landslagsmännen Aziz Corr-Nyang och Lamin Conateh som får bära Assyriskas färger nästa år.

Assyriska FF skrev idag tre-årskontrakt med före detta allsvenske spelaren Aziz Corr-Nyang och gambiske landslagsspelaren Lamin Conateh. Även Corr-Nyang, som spelade i Djurgården senast 2004, har spelat i Gambias landslag och båda är kallade till landskampen mot Luxemburg nästa vecka.

Under sin tid i Djurgården beskrevs Aziz Corr-Nyang som en artist som hela tiden gör oväntade saker och duktig på att bryta mönster. Då var han endast arton år gammal. Idag är han fyra äldre, mer mogen och har utvecklats till en dubbelfotad mittfältare som helst spelar på kanten, vänster eller höger spelar mindre roll.

Lamin Conateh har aldrig spelat i Europa och ser sin kommande tid i Assyriska som ett äventyr med stora utmaningar. Även om Conateh är ett okänt namn i Europa så är han ordinarie mittback i Gambias landslag, där han spelar med stor pondus. Senaste han spelade för Gambia var i oktober förra året. Båda spelarna har fått ett väldigt positivt intryck av Assyriska.

– Assyriska är ett professionellt lag som tagit väl hand om oss. Klubben gör en seriös satsning och många av våra spelare håller allsvensk klass, säger Aziz Corr-Nyang.

Tränare Peter Lenell och lagledningen i Assyriska FF är nöjda över att kunna knyta till sig två landslagsmän som skall tillföra Assyriska spets. Man meddelar dock att man inte är riktigt färdig med sitt lagbygge.


Fakta  Aziz Corr-Nyang
Ålder  22
Landskamper  15 
Senaste klubb  Tyresö IF
Tänkt roll i AFF  Yttermittfältare

Fakta  Lamin Conateh
Ålder  26
Landskamper  25
Senaste klubb  Bakau United
Tänkt roll i AFF  Mittback