Assyria-TV uppger att kanalen inte fått tillgång till den kritiserade konferensen som Lars Adaktusson håller i Bryssel och anklagar honom för Mellanösternfasoner.

Politikern Lars Adaktusson har hamnat i rejält blåsväder i takt med att allt fler avslöjanden har gjorts kring den konferens han anordnar i Bryssel om Nineveslätten. I flera artiklar har Hujådå kunnat visa den dolda agendan bakom konferensen och att Adaktusson har samarbetat med några av de mest pro-kurdiska grupperna och samtidigt hållit självständiga röster helt utanför.

Nu uppger Assyria-TV att kanalen inte fått möjlighet att bevaka konferensen på plats i Bryssel. Adaktusson och hans medarbetare har helt enkelt valt att inte besvara kanalens mejlförfrågan från förra veckan om ackreditering till konferensen som startar idag 28 juni.

– Vi känner igen tendensen att utestänga media, det är en vanlig företeelse i Mellanöstern där demokratins spelregler inte respekteras. Att en EU-parlamentariker beter sig på detta sätt är skandalöst och bör uppmärksammas, kommenterar Dikran Ego från Assyria-TV i ett program som sändes under gårdagen där man analyserade alla avslöjanden kring Lars Adaktussons pro-kurdiska agenda.

Hujådå erfar samtidigt att kanalen Suroyo-TV som tillhör dawronoye-sekten och som är vänligt inställd till den kurdiska rörelsen kommer att finnas på plats under konferensen. Det är också den kanal som Adaktusson och hans medarbetare konsekvent valt att uttala sig i och samtidigt inte besvarat Assyria-TV:s förfrågningar om kommentarer.