Efter den senaste tidens turbulens kring Assyriska FF bestämde sig styrelsen för att ha ett infomöte igår kväll. Under mötet visade kvarvarande åtta ledamöter en enad front, där man i princip erkände sina brister men deklarerade också att det inte blir några fler avhopp. Styrelsen gjorde klart att arbetet inför kommande säsong är i full gång och att målet är att ta sig tillbaka till Superettan inom två år.

Medlemmarna hade fått ett SMS under lördagskvällen som informerade om mötet och på söndagens eftermiddag hade det även kommit upp en kort text på föreningens officiella hemsida om mötet. Det var med andra ord kort varsel för ett möte som skulle behandla dagens situation och Assyriska FF:s närmaste framtid. Mötet hade ändå samlat ett hundratal intresserade och förväntansfulla supporters och eldsjälar.

Ordförande Ferit Varli öppnade mötet genom att förklarade att detta möte hade kommit till stånd för att medlemmarna krävt det, att detta inte var ett ordinarie medlemsmöte. Sedan fortsatte han:

– Vi erkänner det sportsliga misslyckandet och vi kommer att ta vårt ansvar genom att fortsätta arbeta för föreningen och inte lämna våra poster. Vi har en skyldighet gentemot föreningen att stanna kvar och arbeta för framtiden. Men nu behöver vi arbetsro, skall vi hålla på och kritisera varandra i media skadar vi bara varumärket. Vi har mandat till februari nästa år. Är ni missnöjda kan ni rösta ner styrelsen då eller samla in en femtedel av medlemmarnas röster för att kräva ett extra årsmöte, sa han bestämt.

Varli gjorde också klart styrelsen har full kontroll över situationen och att arbetet inför nästa säsong är i full gång. Styrelsen har redan lagt en ny budget, man letar tränare och ser över truppen. Varli avslutade sitt öppningsanförande med att förklara att målet är att, inom två år, komma tillbaka till Superettan.

När det var dags för medlemmarnas frågor var det två frågor som dominerade resten av mötet; 1) Vem skulle ta ansvar för det sportsliga misslyckandet och 2) Vem skall ta ansvar för den skada varumärket fått av att säkerheten brast i sista kvalmatchen?

På båda frågorna erkände de ansvariga sina brister utan reservationer, men man gjorde tydligt att man inte hade för avsikt att avgå på grund av dessa. Ferit Varli gjorde klart att han har fullt förtroende för sin sportkommitté och att bestraffningsärendet kring planstormningen och säkerhetsansvariges uttalanden i media inte var klart än. Inte förrän Svenska fotbollsförbundet tagit ett beslut i ärendet vet vi med säkerhet hur mycket händelsen skadat Assyriskas varumärke.

Ferit Varli, Munir Rhawi, Umit Baydono, Mats Sjölin, Tony Chabo, Nina Baresso, Ayhan Rhawi och Fuat Awrohum är de personer som kommer att bära ansvaret för vårt kära ”landslag” de kommande tre månaderna. De är alla valda av ett årsmöte och de väljer själva att fortsätta bära ansvaret. Gör de rätt eller fel? Den närmaste tiden kommer att ge oss svaren. För Assyriskas bästa hoppas jag innerligt att de lyckas, annars har vi medlemmar ingen annan att skylla än oss själva.