Historieromanen Med döden som skugga har äntligen fått en uppföljare. Det är författaren Besim Aydin som skrivit fortsättningen på huvudpersonen Benjamins äventyr i den nyutkomna boken Den dolda sanningen.

Med döden som skugga var den första boken som i romanform och ur assyriskt perspektiv berättade om folkmodet som drabbade de kristna minoriteterna under det osmanska rikets slutskede vid 1900-talets början.

Läsaren får i boken följa den kristne pojken Benjamin, som vid nio års ålder skiljs från sina föräldrar då byn Zaz invaderas av turkiska soldater och deras kurdiska allierade. Under sin tid som flykting möter han människor från krigets alla sidor.

I den nya efterlängtade boken Den dolda saninngen som precis kommit upp till försäljning på bokförlaget Arjovis hemsida fortsätter Benjamins äventyr. När Hujada.com träffar författaren Besim Aydin är han både glad och stolt över att kunna berätta att hans senaste verk just lämnat tryckpressarna.

– Det har tagit fyra år att färdigställa Den dolda sanningen. Jag har gjort omfattande research där jag bland annat intervjuat äldre personer om olika skeenden, en mycket stor del av händelserna i boken bygger utifrån det på verkliga händelser, berättar författaren Besim Aydin.

Författaren ser själv inte slutet på sitt skrivande i och med den nyutkommna boken, tvärtom så ser han fram emot att fortsätta arbetet med att skildra Benjamins äventyr.

– Jag vill skriva en tredje och fjärde del i samma romanserie. En dröm vore också om någon kunde ta sig an att filmatisera böckerna, säger Besim Aydin.

[Fredagen den 11 februari kl. 20.00 anordnas en öppen författarträff med Besim Aydin i Assyriska föreningen i Järfälla (Engelbrektsv. 45, Järfälla). Det bjuds på enklare förtäring och författaren berättar då om sitt senaste verk som han också kommer att sälja på plats. Alla är välkomna.]