Xhevdet Llumnica och Aluspah Brewah ordnade Assyriskas första seger i den smällkalla februarikvällen. Matchen mot Eskilstuna City, från division II, slutade med 2-1 till Peter Lenells mannar.

Trots nya spelare i alla lagdelar såg det stundtals riktigt bra ut, framförallt verkar laget spela mer rakt än förra året. Assyriska ägde bollen mest och styrde stora delar av matchen, förutom en kort period i andra halvlek då Eskilstuna City tilläts komma till enstaka avslut som visserligen resulterade i ett reduceringsmål.

Assyriskas ledningsmål kom på, hör och häpna, en hörna (!). Vänsterbacken Mahr slog hörnan, mittbacken Conateh förlängde och Llumnica petade in bollen i nätmaskorna. Andra målet kom när inbytte Ibrahim Atiku fick bollen på offensiv planhalva, rundade sin back och spelade fram Brewah, som inte kunde missa öppet mål.

Lenell valde en 4-4-2 uppställning och startade matchen med nyförvärven Xhevdet Llumnica och vindsnabbe Aluspah Brewah på topp. Mittfältet utgjordes av Eddie Moussa på högerkanten, Charles Sampson och Andi Toompuu i mitten samt Aziz Corr-Nyang på vänsterkanten. I försvaret fanns provspelande Martin Lorentzon på högerkanten, Pierre Bengtsson och nye Lamin Conateh bildade mittlås samt Tony Mahr som vänsterback. I mål stod som vanligt Christian Frealdsson.

Denna uppställning innebär att det fanns sju nya spelare på plan. Av de övriga fyra som startade matchen är det bara Charles Sampson och Pierre Bengtsson som spelat fler än en säsong i Assyriska. Detta innebär att tränaren Peter Lenell, som även han är ny, har haft väldigt kort tid på sig att spela ihop ett lag. Därför kan förväntningarna inte heller vara stora inför en första träningsmatch i februari. Tålamod är nyckelordet.

Uppställning: Frealdsson (46 Hedlund), Lorentzon, Conateh, Bengtsson, Mahr (80 Merkes), Moussa, Toompuu, Sampson (68 Manovic), Corr-Nyang (36 Atiku), Llumnica (82 Rhawi) och Brewah.