På fredagskvällen ställde AFF till med avslutningsfest. I samband med festligheterna passade lagledningen på att presentera lagets tre senaste nyförvärv, nämligen mittbacken Gustav Segerström, backen Rickard Jansson och ytterbacken David Björkeryd.

Samtliga spelare i AFF tackades av i sedvanlig ordning för en oerhört väl genomförd säsong.  Martin Lorentzon som nu går till AIK tackades av särskilt för tre år av prestationer i klubben, med försäkran från ordföranden Nail Yoken att han alltid är välkommen tillbaka till laget. 

Medan succémålvakten Oscar Berglunds charmade publiken med ett par enkla men väluttalade fraser på det assyriska språket så märktes den förlorade allsvenska platsen kanske tydligast av på Göran Marklund. 

– Säsongen har gått lite upp och ner, och tyvärr slutat som den gjort, men jag vill ändå tacka fansen för ett roligt år, sa lagkapten Marklund när han skulle kommentera året med laget.

Nyförvärven fick sedan ta plats i rampljuset och presentera sig för festdeltagarna. I och med övergången till AFF så lämnar Gustav Segerström över kaptensbindeln i Sirius, ett lag han spelat över 200 matcher med och varit en trotjänare inom. Sirius spelar nästa år i division 1 och i det läget aviserade Segerström att han sökte en ny klubb med potential, framförallt i hopp om en nytändning för egen del.  

– Det känns roligt att komma till en klubb med mycket fans, var Segerström kommentar på festen.  

Även de övriga två spelarna ser fram emot spel i AFF. Den snabbe och vänsterfotade ytterbacken David Björkeryd, som närmast kommer från nedflyttade Qviding, ser ut att kunna stärka det rödvita försvaret väsentligt. För övrigt förutspådde han att AFF skulle vinna Superettan nästa år. 

Även Rickard Jansson, som förra säsongen spelade i Ljungskile och är en spelare med allsvenska meriter på sin lista, kommer att innebära ett ordentligt tillskott till den assyriska backlinjen. 

– Jag känner till AFF sedan tidigare och det är mycket hjärta i klubben, sa Rickard Jansson som beskrev sig själv som en snabb och hårdför spelare.

Med nyrekryteringen av de nya spelarna som alla ligger i åldersspannet 23-27 år så står det klart att AFF satsar starkt på att både föryngra truppen och förstärka backlinjen, något som bäddar för framtida framgångar på fotbollsplanen.