Den 17 februari 2007 avtäcktes Seyfo-monumentet, ”Genocide Memorial Wall”, i Tarzana i södra Kalifornien, USA. Monumentet restes till minnet av offren för Seyfo under åren 1914-1918, och offren för Simele-massakern i Irak år 1933, där mer än 3000 assyrier mördades av Irakisk militär.

Bland talarna under dagen fanns författarinnan Rosie Malek-Yonan, som skrivit boken The Crimson Field, som handlar om Seyfo. För att se videoklipp och bilder från Tarzana klicka här.

Det första Seyfo-monumentet invigdes den 15 oktober 2005 i Sarcelles utanför Paris, till minnet av de assyrier/syrianer/kaldéer som föll offer för folkmordet. För att se bilder från Seyfo-monumentet i Sarcelles, klicka på följande länkar 1234.

Ett tredje monument är nära att uppförasi Sverige. Enligt den senaste informationen från Södertälje kommun är det bara de tekniska detaljerna som återstår, innan bygget av ett tredje Seyfo-monument kan sättas igång i staden. I Södertälje återfinns idag en av de största assyriska/syrianska/kaldeiska ”kolonierna” i världen.

[Hujådås kommentar: Även armeniska regeringen har godkänt att vårt folk får ett monument i armeniska huvudstaden Yerevan. Läs mer här]