I en jämna match mellan två tippade topplag fick Assyriska FF med sig en poäng när man gästade Örgryte på Gamla Ullevi. Detta trots att laget blåstes på både en och två straffar i matchens slutskede.

Örgryte som ännu inte haft seger eller förlust på hemmaplan i årets upplaga av Superettan gick stenhårt ut för trepoängaren. De 2124 personer som tagit sig till Gamla Ullevi, många av dessa Göteborgsassyrier, fick se en tuff match där känslorna svallade och AFF-målvakten Magnus Bahne slet hårt för sin lön. 

I den 39:e matchminuten lämnades Örgrytekaptenen Björn Anklev obevakad för ett ögonblick i det rödvita straffområdet. På inlägg lyckades han nicka in ledningsmålet. Utöver det gjorde backlinjen en genomgående en mycket bra insats och lyckade hålla täta led.

Ceyhun Eris, som dagen till ära var hårt uppvaktad av Örgryteförsvaret, såg till att kvitteringen kom snabbt. Bara spelminuten efter ledningsmålet skickade han från 23 meters avstånd iväg ett kanonskott med en skruv som hette duga. Örgrytes målnät stod det på adresslappen och hemmakeepern hade ingen chans att stoppa skottet vars luftfärd väckte tankarna till Roberto Carlos klassiska frisparksmål.

När nu striden om poängen tätnar så märks det också av på planen. I en del fall växer spelarna, i andra fall blir de desperata. Det senare hände Örgrytes Ken Fagerberg som åkte ut med rött kort i fickan efter en armbåge som lämnade AFF-mittbacken Mikael Thorstensson liggande på backen.

Trots utvisningen valde Örgryte att spela offensiv fotboll. Närmast seger var ändå AFF. I den andra halvlekens mitt testade kapten Marklund lyckan med ett skott och Marco Kotilainen tryckte till på volley, men inget satt. 

Mot matchens slut ställde den elegant spelande Ceyhun Eris till med ordentlig oreda i Örgrytes straffområde tack vare sin bollteknik. Två gånger fälldes han också på sådant sätt att det borde ha resulterat i straffsparkar. Domaren ville dock inte blåsa av för straff utan lät det hela gå, ett märkligt beslut i mångas ögon.

Hade domaren vågat ta rätt beslut även i matchens slutskede så hade AFF med stor säkerhet kunnat hämta in ytterliggare tre pinnar. Nu får laget nöja sig med matchresultatet 1-1 och en fullt godkänd insats på planen.

Det spekuleras för övrigt i om inte en före detta assyriskaspelare med stort hjärta för klubben är på väg tillbaka för att göra comeback i det rödvita laget. Detta för att axla Ceyhuns mantel när denne lämnar in. Denne spelare, som för närvarande står utan kontrakt, är nyligen hemkommen från spel på betydligt sydligare bredgrader. Än så länge är dock inget bekräftat, från vare sig AFF eller Andreas Haddad.