Efter förlusten mot Örgryte har Assyriska slickat sina sår i en vecka. Laget har laddat batterierna efter seriefinalen för att möta ett Åtvidaberg som också har Allsvenskan i sikte. Åtvidaberg, som bara är tre poäng bakom Assyriska, kommer att sälja sig dyrt på Kopparvallen.

Assyriska har haft en hel träningsvecka bakom sig för att förbereda sig inför årets kanske viktigaste match. Stämningen har varit bra trots förlusten mot Örgryte. Med all rätt. Assyriska har fortfarande allt i egna händer och har fortsatt goda förutsättningar att ta klivet upp i finrummet.

När Martin Åslund värvades hade han precis kommit tillbaka från skada. Åslunds prestationer har varierat kraftigt under säsongen. Men det sades att han skulle bli en tillgång i slutet på serien och visa vägen när andra spelare viker sig under stundens allvar. Allvaret är här och det är dags att anföra.

Det är nu rutinen ska visa vägen. Det här gäller förstås även Dennis Östlundh, Göran Marklund, Filip Bergman, Fredrik Samuelsson och Pierre Bengtsson likaså. Spelmässigt har det sett bra ut större delen av säsongen, men nu är det dags att käka taggtråd till frukost, lunch och middag. Om Assyriska inte ger en tum ute på plan och kan bli något mer effektiva i sina avslut kommer det att gå vägen.

Med några småskavanker blir det troligtvis några ändringar från Örgrytematchen. Eddie Moussa utgick från sista träningen innan match och Aziz Corr-Nyang tar hans plats i truppen. Dock tror jag inte att Corr-Nyang tar Moussas plats från start då han var helt utanför truppen senast.

Det kan i sin tur leda till en trolig återgång till den ”gamla” taktiken utan vänsterytter. Men i denna variant blir det utan högerytter. Som träningarna sett ut ser det ut som om Bengtsson går in i startelvan och att Sargon Simonsson  tar plats i sextonmanna-truppen.

Preliminär startelva: Jon Rytterbro – Martin Lorentzon, Pierre Bengtsson, Filip Bergman, Alex – Martin Åslund, Andi Toompuu, Dennis Östlundh, Stefan Batan – Göran Marklund, Dinho. Avbytare: Ivo Vazgec, Filip Bergman, Xhevdet Llumnica, Sargon Simonsson, Aziz Corr-Nyang .