Med tunga steg samlades kanslipersonal, spelare, ledare och supportrar på Assyriskas kansli. Alla var tagna över Eddie Moussas hastiga bortgång, chockade över att dödsskjutningen även drabbat Eddies storebror Jakob.

Idag skulle spelarna resa till södra Sverige för match mot Ängelholm. Istället samlades man för att sörja en medspelare och trösta varandra för förlusten av en vän. Matchen blev inställd och alla var tagna av stundens allvar.

Genom att minnas de senaste dagarna försökte man förstå vad som hänt. Men man återkom alltid till hur ofattbart sorglig hela händelsen är. Två bröder, den äldste och den yngste i en syskonskara av sex, skjutna till döds under samma natt. De lämnar sin familj i stor sorg och saknad. Jakob Moussa efterlämnar även maka och fyra småbarn.

På eftermiddagen öppnade kyrkan sina lokaler för tre dagars sorg som traditionen bjuder. Spelare och ledare visade sitt deltagande med familjen Moussa. Många grät öppet, speciellt när först modern och sedan brodern till de mördade kom in i lokalen.

Eddie Moussa kommer inte längre att göra sina snabba ruscher på högerkanten. Aldrig mer kommer han att dribbla bort motståndaren upp på läktaren. Han har gjort sitt sista mål för Assyriska och satt sina spår i många supporters hjärtan. Vi glömmer inte.

Vila i frid, Eddie.

Vila i frid Jakob.