Peter Eriksson, 38, har just skrivit på som assisterande tränare för Assyriska. Att han tidigare har arbetat med Roberth Johansson gjorde valet lite enklare.

Det blev inte Kachir Eskander, som Hujada.com tidigare skrivit om, som assisterar Roberth Johansson nästa år. Valet föll istället på brandmannen Peter Eriksson, som senast kommer från tränaruppdrag i division 4 klubben IFK Tumba.

– Det känns mycket inspirerande att jobba på denna nivå. Jag känner till föreningen väldigt bra sedan tidigare och är medveten om de förväntningar och krav som finns, säger Eriksson i en första kommentar till klubbens hemsida.

Klubbchef Aydin Aho är också nöjd med att det till slut blev Peter Eriksson.

– Vi ville ha en assisterande tränare som kompletterar Robban. Han är en duktig ledare med tydlig pedagogik och en erkänd instruktör. Att han och Robban känner varandra sen tidigare är ju ett plus för personkemin, meddelar Aho.

Aho berättar också att båda tränarna ger intrycket av att ha många nya fräscha idéer om hur man bland annat kan förbättra träningsupplägg.

– De här är två nytänkare med stora ambitioner som vi tror kommer att bidra med mycket nytt. Det kommer att synas ganska snart, kanske redan till första träningen efter nyår. Det här känns jättespännande, säger Aho.

Sjunde januari nästa år springer Assyriskas spelare ut för att göra sin första träning. Hujada.com lär vara på plats för att ta del av allt det nya.