Efter fjorton dagars speluppehåll kom Ljungskile på besök till Södertälje för att kriga till sig minst en poäng. Bortalaget var också väldigt nära att kvittera Assyriskas ledning, men Tiago Pereiras två mål i första halvleken räckte till tre poäng.

Det fanns flera frågetecken inför matchen mot Ljungskile. Hade Assyriska konserverat formen man hade innan derbymatchen? Vem skulle få chansen på topp nu när Dinho var hemskickad och Xhevdet Llumnica var skadad? Det blev inte otippat Göran Marklund ihop med Tiago Pereira som fick chansen.

Det var tydligt att formen inte var på topp efter den långa ofrivilliga vilan. Sedan hjälpte varken vädret, ett vilt kämpande Ljungskile eller att Assyriska hade ett helt nytt anfallspar från start till att höja spelkvalitén i matchen. Men tre poäng är just tre poäng.

Assyriska började bra med ett mål redan efter någon minut. Nahir Besara tryckte på ett skott som inte målvakten kunde hålla, och Pereira fick sätta sin första balja i Assyriskatröjan på returen. Men bortalaget var långt ifrån ofarliga och kvitteringen kom därför logiskt. Dock blev gästernas glädje kortvarig.

Pereira kunde ge hemmalaget ledningen för andra gången bara minuterna efter kvitteringen. Att skicka hem en brasse verkar ha fått fart på den andra. Hemmaspelarna fick inte igång spelet riktigt, där varken innermittfält eller kanter fungerade optimalt. När sedan Eddie Moussa blev utbytt spelade Assyriska resten av matchen med fyra innermittfältare.

Trots allt tog laget en viktig seger precis inför vilan. Bäst i Assyriska var utan tvekan Oscar Berglund och Lamin Conateh. Det går inte att undgå att dessutom berömma brassen Pereria som avgör med sina två mål, även om hans spel lämnade mer att önska.

  Oscar Berglund
  Lamin Conateh
  Tiago Pereira