Defensive mittfältaren Mohammed Mbye blir Assyriskas första nyförvärv inför nästa år. Mbye kommer till Assyriska efter ett år i franska Rennes reservlag.

Mohammed ”Momo” Mbye, 19 år, var med på Assyriskas träningsvecka för provspelare i slutet på november. Hans insatser gick inte obemärkta förbi och han blev inbjuden att fortsätta träna med A-laget. Det resulterade i ett tre-årskontrakt med Assyriska, som nu gjort sitt första nyförvärv inför nästa säsong.

Mbye är en defensiv mittfältare som är fysisk i sitt spel, duktig på huvudet och har en bra spelförståelse. Han har tidigare representerat Hammarby IF, dit han kom som tolv-åring och spelade sex år i ungdomslaget. Sommaren 2007 flyttade han till den franska storklubben där han nu gjorde en säsong i reservlaget. Mbye är svensk medborgare, men har även gambianskt pass.

I somras provtränade han med blivande svenska mästarna Kalmar och även nya superettankollegorna IFK Norrköping har varit ute efter Mbye, men till slut föll lotten på Assyriska. Han har imponerat på både sportkommittén och tränarteamet. 

– ”Momo” kom hit förutsättningslöst men har imponerat trots svåra förhållanden. Han är ambitiös och mycket mogen i sitt spel. Han besitter framför allt defensiva kvaliteter och kan spela på flera positioner, hans fysik är dessutom utomordentlig. Det blir spännande att följa hans utveckling framöver säger klubbchefen Aydin Aho.

Mbye själv är nöjd med att det till slut blev Assyriska. 

– Det känns jättekul att komma till en ambitiös klubb som Assyriska. Jag ser fram emot att spela för klubben och komma igång med träningen. Jag skall göra allt för att hjälpa Assyriska i deras ambitioner, säger Mbye.

Mohammed Mbye bör känna sig hemma i Assyriska ganska snabbt. Hans två landsmän, Aziz Corr-Nyang och Lamin Conateh,  i laget kommer säkert att ta hand om honom extra bra.

FAKTA MOHAMMED JALLOW-MBYE
Position: Mittfältare

Född: 18/06/1989Längd: 187 cm
Vikt: 77 kg

Aktuell: Nyförvärv i Assyriska