Alla var Zlatan. I alla fall i förra veckan då Assyriska anordnade Zlatan camp. I fotbollsskolan fick ungdomarna träna på Interanfallaren Ibrahimovic finter.

Ett drygt hundratal barn mellan 6-15 år dribblar runt Bårsta IP med en boll klistrad vid fötterna. Samtliga med nummer åtta tryckt på ryggen på sina svartblå Intertröjor.

– Det är bra nummer åtta, ropar Josef Besara från sidlinjen och skrattar.

Han är ungdomsansvarig i Assyriska FF och huvudansvarig för fotbollsskolan Zlatan camp. Josef Besara visar en pärm där de tio momenten som barnen under fem dagar går igenom finns med. På första sidan står ”Svensk fotboll är för tråkig”, signerat av Zlatan Ibrahimovic.

– Under skolan fokuserar vi på teknisk, publikvänlig fotboll. Det är ett fotbollssynsätt som vi gillar i Assyriska, säger Josef Besara.

När SP besöker Bårsta IP är Zlatan camp inne på sin fjärde dag. Flera av Assyriskas A-lagsspelare är på plats och hjälper de tio tränarna med instruktioner. Och barnen tar till sig finterna snabbt.

– Det går redan att se framsteg och det är väldigt roligt. De lär sig så fort när de är i den här åldern.

I en bananpaus berättar 13-åriga Miranda Youssef, vars skor är fulla av A-lagsspelarnas autografer, att tjejerna slog killarna i fotbollsbrännboll dagen innan.

– Men det var med lite hjälp av A-laget.

Förutom fotboll fick ungdomarna lära sig om vikten av att respektera varandra, spela rent och att äta nyttigt.

Mycket lek och dribblingar, men också ett par lektioner allvar.

– Det är viktigt att lära sig respekt och fair play tidigt. Men det viktigaste av allt är att få spela och ha kul. Förr eller senare måste man bestämma sig för att satsa eller inte, men i den här åldern ska de få leka, säger Josef Besara.

120 bananfyllda ungdomar som just startat vattenkrig ser ut att hålla med.