När Assyriska laddade upp inför säsongen 2007 var vi en förening med kraftigt stukat självförtroende. Men Assyriska knöt näven och vågade satsa för omedelbart avancemang. Med uppslutning från medlemmarna och harmoni i sinnet lovade jag i en intervju i Länstidningen, innan säsongen, att vi skulle ”dansa oss igenom Norrettan”.

Detta blev, i vart fall i delar av Södertälje, årets kanske mest omdiskuterade citat. En del kallade uttalandet för framfusigt, orealistiskt – till och med fräckt.

Med två omgångar kvar av årets Norretta konstaterar jag att Assyriska redan har säkrat sitt avancemang till Superettan. Assyriska har i princip från seriens första omgång och rakt igenom hela serien legat på första plats – och inget annat.

Harmoni på läktarna
Assyriska lyckades återskapa harmonin på läktarna och vann publiken. Assyriska hade bäst publik i årets Norretta med ett publiksnitt om 2 243 åskådare. Lika viktigt är att inga incidenter eller förseelser har rapporterats från Assyriskas åskådare under säsongen. Tack för showen Zelge!

Talangernas framtid
På talang – och juniorsidan har Assyriska haft ett framgångsrikt år.

Assyriska vann Juniorallsvenskan (Östra Svealand) och spikade seriesegern innan sista omgången. Under året har vi – med stolthet – kunnat lyfta upp flera juniorlagsspelare (bland annat Kaplan, Genc, Shaba och Duman) för träning och spel i A-laget.

Som om inte detta vore nog har Assyriska sett till att landslaget för pojkar 16 berikats med talangerna Nahir Besara och Gabriel Awrohum. Det är med stort intresse vi kommer att följa killarnas utveckling.

Superettan nästa
I det stålbad som Assyriska genomgått har medlemmarna visat lojalitet och karaktär. Årets upplaga av Assyriska har stått för  styrkebesked.

Sportkrönikören Henrik Schöldström skriver i söndagens Länstidning:
”Assyriskas anhängare demonstrerade igår på fotbollsarenan att man inte alls måste hata för att kunna älska. Assyriska och dess anhängare visade att det går att lära sig. Regnet föll, men det kändes som om solen sken.”

Den assyriska solen har stigit…

Låt mig avsluta med att säga att det är ett härdat och förstärkt Assyriska som återtagit sin plats hos eliten.