Det har gått många rykten om värvningar som vanligt är under en silly season. Det hetaste ryktet har gällt en ersättare till Alex. Nu har klubben bekräftat att övergången är klar.

När Assyriska sålde Alex till Örgryte tänkte nog många att satsningen mot Allsvenskan möjligen tagit ett steg tillbaka. Med den här värvningen visar laget att man har samma ambitioner som den senaste säsongen. Minst.

Daniel Lopes Dos Santos är en meriterad vänsterback som kommer från högsta ligan i Brasilien. Säsongen 2008 spelade han tio matcher för Vitoria. Det man har hört om honom hittills är att han skall vara ”bättre än Alex”.

Så här säger tränare Roberth Johansson om Dos Santos:

– Han har allt som en modern vänsterback skall ha. Mycket bra vänsterfot, teknisk, löppvillig och snabb. Han kommer offensivt hela tiden på sin kant. Han måste självklart anpassa sig till vårt försvarsspel, framför allt zonspelet, men i övrigt är han faktiskt bättre defensivt än vad brassar brukar vara.

Assyriskas klubbchef, Aydin Aho, säger att det har talats om ytterligare mittfältare med offensiva kvalitéer, men att det inte råder någon direkt panik. Ledningen känner sig nöjda med balansen i laget och att det finns konkurrens i alla lagdelar.

Med den här värvningen har Assyriska i princip värvat färdigt. Visserligen har klubben en resa till Brasilien inplanerad, men om det skall värvas skall det värvas spetsspelare enligt tränare och ledning.

– Vi planerar även en scoutingresa till Brasilien inom kort för att stärka relationerna ytterligare och titta på spelare, säger Aho till assyriska.se.