Tidningen Norrländska Socialdemokraten meddelar idag att Assyriskas defensiva mittfältare Charles Sampson blir klar för Bodens BK under dagen. Men Sampsons flytt är inte det enda som händer i truppen under denna vecka; Andreas Haddad lämnar, kamerunsk landslagsspelare provtränar och enligt uppgifter kan 32-årige anfallaren, Djailson Vieira, komma att ratas.

Enligt NSD är Bodens BK mycket nära att komma överens med Assyriska om mittfältaren Charles Sampson, som först ratades på grund resultaten av de medicinska testerna, men sedan fått en ny chans och nu får kontrakt. Kontraktet går ut på att Sampson lånas första året, men att Boden har en köpoption på spelaren. Sampson har nämligen kontrakt med Assyriska till och med 2009.

I veckan meddelade även Assyriska att klubbens skyttekung, Andreas Haddad, lämnar klubben för spel med danska Vejle. Vejle huserar i toppen av Danmarks andraliga och aspirerar på en plats i högsta divisionen redan nästa säsong.

I Haddads frånvaro prövar nu klubben kamerunske anfallaren Valeri Kotto, 23. Kotto är en storväxt spelare som har meriter från Kameruns OS-landslag. Kotto, som tidigare har spelat fotboll i just Danmark och Indonesien, kan tänkas bli en fullgod ersättare för Haddad.

Samtidigt nås redaktionen av uppgifter som säger att 32-årige brassen, Djailson Vieira, kan komma att ratas på grund av att Assyriska inte är villiga att betala några extrapengar för en så pass gammal spelare. Vieira, som tillhör Syrianska Kerburan, tränade med Assyriska i tre veckors tid, men har inte varit i Södertälje den senaste veckan.