Assyriska hade kvalplatsen i egna händer. Laget hade till och med chans att knipa en direktplats till allsvenskan. Istället blev det ingenting. 1-2 mot Ängelholm gav en snöplig fjärdeplats. Oerhört tungt för ett lag som under hela säsongen sämst legat på tredejplats.

Inför matchen berättade Edmond Lutaj att Ängelholm, genom en attraktiv fotboll, varit ett av hans favoritlag under säsongen. Han och tränarkollegan, Michael Borgqvist, har under veckan försökt att dra ner pressen på sina spelare genom att peka på lagets goda resultat under säsongen och att det enda som förväntades av dem var att göra sitt bästa.

Strategin inför matchen var att sätta press på bollhållaren så att Ängelholm inte skulle få igång sitt vägvinnande spel, ett spel som gett följande facit; åtta segrar och tre oavgjorda på elva matcher. Ängelholm var således ett av seriens formstarkaste lag. Dock kom deras senaste förlust mot just Assyriska.

Bengaler gjorde att vi på pressläktaren endast hade två meters sikt. Hela arenan låg i rök och vi såg inte ens spelarna vid line-up. Rena rama San Siro stämningen på lilla fotbollsarenan i Södertälje. Tack Zelge Fans.

När bengalröken lagt sig stod Ängelholm vid avspark och det var även skåningarna som stod för matchens första farlighet. Vid ett inlägg gick Jon Rytterbro ut och petade bollen så illa att den hamnade vid fötterna på en motståndare, som tur var för Rytterbro blev avslutet inte så välriktat. Men mer fick inte Ängelholm ut av sitt spel i första halvlek. Rytterbro spelade upp sig ju längre halvleken led.

När så Stefan Batan fälldes i Ängelholms straffområde, i tionde minuten, fick Assyriska den chans som laget behövde. Domaren pekade bestämt på straffpunkten och Dennis Ötlundh, mannen med stålnerverna, stegade fram. Straffen satt stenhårt vi målvaktens högra stolprot och 1-0 till Assyriska var en drömstart.

Resten av halvleken är det Assyriska som äger mest boll och visar mest vilja i närkamperna. Laget har en del halvchanser men lyckas inte utöka sin ledning.

Ängelholm skulle dock komma tillbaka. Knappt hade andra halvlek börjat fick Rytterbro plocka ut bollen från nätmaskorna. Björn Westerblad behövde bara peta in bollen, från när håll, efter en grötig situation framför Assyriskas mål. Efter målet vaskade Assyriska fram vassare chanser men, sin vana trogen, förvaltade inte laget dem. Både Göran Marklund och Xhevdet Llumnica hade varsitt guldläge att hamna i målprotokollet, men fokuset fanns inte där.

Istället började Assyriska bli ängsligt och misstagen i ohotade lägen blev alltfler. När Assyriska bytte ut Göran Marklund och Andi Toompuu blev matchen inte sig lik igen. Laget tappade spets och kämparvilja i samma byte. Istället kunde Ängelholm ta ledningen i 89: minuten och stänga matchen helt. Så här tyst har nog fotbollsarenan aldrig varit. God natt Assyriska, sagan har tagit slut denna gång.