Roger Haddad (fp) var en av vårt folksrepresentanter som kandiderade till riksdagen. För att komma in behövde han få 966 kryss, han fick 906. I besvikelsen över att vara så nära är han ändå glad över att han fick flest personkryss i hela Västmanland. Haddad står nu som förste ersättare till riksdagen.

Hur känns det att missa målet med en sådan liten marginal? – Först o främst är jag glad över att ha fått så många personkryss. Jag har ju fått 906 kryss i Västmanland, vilket gör mig till den kandidat som har fått flest personkryss här. Jag fick ungefär 230 fler kryss än personen som stod som nummer ett på listan. Och därför är jag glad att många personer valde att ge mig sitt förtroende genom att kryssa för mig. Samtidigt är man lite besviken att det inte räckte hela vägen.

Så du är inte förbannad?
– Hehe, nej… vad kan man göra. Det är ju så, det finns inga garantier. Så är det när man står som tvåa och partiet bara får ett mandat.

Tror du att du fick många assyriska/syrianska röster?
– Jag tror fler gjorde det men inte tillräckligt många. Jag har inte tittat noga på de olika valkretsarna, men jag hade hoppats på fler assyriska/syrianska röster.

Vad händer nu?
– Jag är invald i kommunfullmäktige i Västerås. Jag fortsätter med mitt uppdrag i kommunen och så hoppas jag att jag får fler politiska uppdrag. Jag har ett starkt stöd i kommunen och jag känner att jag har stärkt min position i Västerås och Folkpartiet då jag är den populäraste kandidaten eftersom jag fick flest personkryss. Det betyder mycket för mig och jag kommer att fortsätta jobba här i kommunen så får vi se vad som händer i nästa val.