Hujådå rapporterar direkt från Norrettans seriefinal mellan Assyriska och Väsby United. Följ matchen LIVE från kl. 16:00!

PUBLIK: 1659

Assyriska vinner seriefinalen med 3-1. Stor match-hjälte blev kapten Göran Marklund med sina tre mål. Även Aziz Corr-Nyang gladde publiken med sin fantastiska spelglädje.

94′ Domaren blåser av matchen.

93′ Väsby nickar precis över ribban, mycket nära 2-3.

91′ Väsby har ett mycket farligt anfall som rensas undan av Martin Lorentzon i sista sekunden.

89′ Hörna av Eddie Moussa som skapar kalabalik i straffområdet, men Väsby lyckas slå undan bollen.

85′  1-3. Väsby reducerar genom ett skott som tar på en av Assyriskas backar och ställer målvakten.

84′ Llumnica frispelar Corr-Nyang som skjuter rakt på målvakten.

81′ Östlundh drar på ett långt markskott som går långt utanför.

78′  UT Andreas Haddad – IN Thomas LEKANDER

76′ Llumnica och Corr-Nyang kommer i två-mot-en läge men Llumnica väljer att skjuta ett skott som går tätt utanför. Llumnica kunde ha valt att frispela Corr-Nyang.

73′ Corr-Nyang har återigen lekstuga när han lobbar in bollen till Toompuu i straffområdet. Toompuu frispelar Haddad som avblåses för offside.

69′  IN Xhevdet LLUMNICA – UT Göran MARKLUND

67′ Straff för Assyriska när Corr-Nyang fälls efter frispelning av Östlundh. Östlundh skjuter först straffen i stolpen och sätter sedan returen i mål. Målet underkänt för hands på Östlundh vid returen.

66′ Frispark av Östlundh som skjuter mycket tätt utanför målvaktens högra stolpe.

61′ Toompuu skjuter på målvakten från nära håll. Assisterad av Marklund.

60′ Hörna för Assyriska efter att ett av Haddads skott tagit på Väsby-spelare.

59′ Haddad ensam med målvakten, men lyckas inte ta ner bollen.

55′  3-0 – Göran Marklund. Martin Lorentzon går högt upp och gör ett långt, långt inlägg som går över hela backlinjen och där möter Marklund bollen med pannan.  Nicken blir inte så hård och bollen hinner studsa innan den retfullt rullar in vid målvaktens vänstra stolpe. Hat-trick av kapten Marklund.

53′ Flera halvchanser för Assyriska som börjat få upp farten oredntligt nu. Laget stressar Väsbys spelare högt och får dem att göra enkla misstag.

51′ Corr-Nyang får första avslutet för Assyriska. Dock högt över. Chansen arbetades fram av Simonsson och Toompuu.

50′ Spelet böljar fram och tillbaka, men lagen kommer inte till avslut. De kommer knappt till straffområdet.

Andra halvlek är igång. Inga byten är gjorda.

HALVTID

45′ Kort hörna för Väsby som blir resultatlös. Direkt efter blåser domaren av för halvtid.

44′ Lukic räddar ett farligt skott. Väsby är mycket nära en reducering nu.

42′ Frispark för Väsby som går utanför.

40′ Väsby hade ett övertag i någon minut där de bet sig i Assyriskas starffområde. Men de gör de svårt för sig och kommer inte till avslut.

38′ Simonsson bryter ett farlig försök till skott precis innanför straffområdet.

35′ Östlundh slarvar bort en synnerligen enkel passning. Helt ohotad.

33′ Corr-Nyang är på riktigt spelhumör och bjuder på show när han väggspelar med Toompuu.

29′ Ännu en dubbelhörna för Assyriska som blir resultatlösa.

28′ Dubbelhörna för Assyriska som Väsby lyckas undanstyra.

27′ Farlig frispark som nickas bort av Conateh.

23′  2-0 – Göran Marklund. Årets delikatess av kapten Marklund, som lobbar över Väsbys målvakt från ganska snäv vinkel. Det är Corr-Nyang som står för en delikat framspelning.

22′ Haddad nickar högt över när han, ensam i Väsbys straffområde, får ett lång inlägg av Simonsson.

20′ Bengtsson tvingas rensa till hörna, som Conateh rensar undan.

19′ Matchen står och väger med enkla misstag från båda lagen.

14′  1-0 – Göran Marklund. En lång hörna av Dennis Östlundh skapar kalabalik i straffområdet varpå Haddad lyckas nicka fram Marklund som ger Assyriska ledningen.

12′ Inlägg av Moussa som möts av Marklunds panna går till hörna.

9′ Haddad får ett gratisläge när backen passar hem, men får inte tillräckligt bra avslut. Efterföljande hörna läggs av Eddie Moussa och blir resultatlös.

6′ Missförstånd mellan Toompuu och Corr-Nyang.

3′ Väsby pressar högt och får också första frisparken ca 30 m från mål. Lamin Conateh nickar bort den.

2′ Marklund nära att få till ett skott i straffområdet. Blockeras.

1′ Dennis slarvar bort första anfallet när han försöker frispela Marklund.

Matchen är igång

– Spelarna äntrar planen i detta nu. Vi nås av sent besked att vänsterbacken Elias Merkes tvingas avstå matchen pga sjukdom. Han ersätts av Sargon Simonsson.

– Göran Marklund och Andreas Haddad ansvarar för anfallet idag. Xhevdet Llumnica startar för första gången på bänken.