Trots mycket fint spel lyckades Assyriska inte vinna den viktiga seriefinalen mot Örgryte. Alexander Mellqvists mål i första halvlek räckte till seger för göteborgarna, som ser ut att få en bekväm väg mot allsvenskan.

Tyvärr räckte inte Assyriskas fina spel till idag. Laget hade det mesta av spelet och chanserna (17 – 7 i avslut), men ÖIS var det effektivaste laget ikväll. Assyriska får ta nya tag i nästa match mot Åtvidaberg borta. Om detta spel håller i sig finns det goda chanser för Assyriska när nu endast sex omgångar återstår.

93′ Dennis Östlundh får ett skottläge men skjuter högt över. Det är det sista som händer i denna seriefinal. Domaren blåser av matchen.

91′ Hörna för AFF som enkelt plockas ner av ÖIS målvakt.

90′ Hörna för ÖIS som försker få tiden att rinna ut. Domaren signalerar för tre minuters övertid.

88′   ÖIS – Marcus Dahlin

86′  ÖIS IN – Elmander  –  UT – Mwila

83′ Batan är så när att nå Llumnica som har ett utmärkt nickläge. ÖIS målvakt hinner dock emellan och greppar bollen.

81′   AFF IN – Genc  –  UT – Samuelsson

80′ AFF förbereder sitt sista byte. Det är Mattias Genc som står klar vid sidlinjen.  Många spelare i Assyriska vill avgöra på egen hand nu. Batan kommer loss och skjuter långt utanför.

78′ Det börjar dra ihop sig i denna seriefinal som verkar gå i ÖIS favör. Vid seger leder göteborgarna superettan med fem päng ner till tvåan AFF. ÖIS på god väg mot nytt allsvenskt kontrakt i detta läge.

77′ Åslund hittar Llumica med en lååång höjdboll. Lluminca, som har fri lejd, får till ett svagt avslut som retfullt rullar ut.

75′  ÖIS IN – Zhubi  –  Ut Dohlsten

74′ Hörna för AFF när Llumnica och Lorentzon går till attack. Batan tar den.

70′  AFF – Fredrik Samuelsson. ÖIS får frispark i ett mycket farligt läge. Frisparken går ut. Linjedomaren vill ha det till inspark, men huvuddomaren ändrar till hörna som inte resulterar.

68′ Alex dribblar ett par backar och har Moussa helt fri till höger, men väljer att gå på avslut som går utanför. Det bättre alternativet vore att passa Moussa, som skulle ha ett bättre utgångsläge.

65′   AFF IN – Llumnica  – UT – Dinho  /  AFF  IN – Åslund  – UT – Toompuu

64′ Dinho hårt tacklad i straffområdet. Domaren blåser inte. Martin Åslund och Xhevdet Lumnica står vid sidlinjen för byte.

62′ Marklund träffar stolpen för andra gången i matchen. Sedan skjuter Toompuu ett  skott som går tätt utanför. Bollen verkar ine gå AFF:s väg ikväll.

59′ Marklund avslut går till hörna. Sedan försöker han nicka in hörnan i bortre, men misslyckas.

57′ Dinho springer mycket men uträttar alldeles för lite. Har svårt med att stå rätt och faller för lätt för ofta. Tränarparet bör tänka på att byta snart.

54′ Eddie Moussa passar Alex precis utanför straffområdet. Alex skjuter ett hårt markskott som är sånär att resultera.

50′ Frispark för ÖIS från långt håll tas av Christian Lindström. Resulterar i hörna för ÖIS.

47′ Toompuu får första chansen att kvittera skottet dock långt utanför.

HALVTID

45′ Domaren blåser av första halvlek som varit mycket välspelad och bjudit på gladfotboll och bra stämning på läktarna.

43′ Linjedomaren verkar ha haft en dålig natt. Återigen blåser han offside helt felaktigt. Denna gång mycket tydligt.

40′ Göran Marklund försöker med en yttersida placera bollen i målvaktens bortre kryss.

38′ Domaren blåser offside på Eddie Moussa. Från medialäktaren ser det ut som om domaren gör en grov felbedömning.

35′   0-1 Alexander Mellqvist. Assisterad av Mwila skjuter han ett markskott från strax innanför straffområdet. Skottet letar sin in i mål vid Rytterbros bortre stolpe.

34′ ÖIS har ett visst kortvarigt tryck som avslutas med en resultatlös hörna.

32′ Batan och Toompuu vaskar fram skottläge för Östlundh som inte lyckas kontrollera bollen.

30′ Marklund snor bollen från målvakten men lyckas inte få i bollen från mycket snäv vinkel.

27′ ÖIS Boyd Mwila löper ifrån Filip Bergman och får till ett skott som träffar insidan av stolpen. Bollen rensas och Assyriskas kontring avslutas med att Marklund träffar stolpen. Otrolifart och intensitet i matcen. Två lag som vill spela fotboll.

25′ Alex har lekstuga med ÖIS Anklev. Genom en fin kombination med landsmannen Dinho kommer han fram till ett avslut som går strax ovanför ribban.

21′ ÖIS kontrar efter att AFF missat ett anfall och får genom Mellqvist första avslutet på mål. Bollen rullar en halv meter utanför Rytterbros högra stolpe.

18′   ÖIS Christoffer Bengtsson.

18′ Dennis Östlundh blir hårt tacklad utan åtgärd. Öis anfaller 4 mot tre men slarvar bort chansen.

16′ Hörna för Assyriska. Batan tar den.  Reasultatlös.

Det råder otroligt bra stämning med mycket publik på samtliga fyra läktare. Inte så konstigt när Assyriskas sponsorer bjuder på fri entré.

12′  Återigen bra kombinationsspel av Assyriska som så när leder till avslut för Toompuu.

10′ Fantastiskt skönt anfall iscensatt av Moussa som gör en gubbe och hittar till Batan på andra kanten. Batan skott täcks.

6′ Lorentzon är het och hittar denna gång fram till Marklund spom får första skott på mål. Den går tyvärr rakt i målvaktens famn.

5′ Fint spel av AFF då Lorentzon hittar Östlundh i djupled, dock hittar han inte fram till Dinho.

3′ Batan driver ut bollen på vänsterkanten och hittar in till Andi Toompuu som får första avslut. Dock ej på mål.

2′ Resultatlös hörna för AFF.

1′ Båda lagen börjar i furiöst tempo. Samuelsson.

Matchen är igång. Assyriska börjar med bollen.

Inför matchen har rapparen Dogge Doggelito värmt upp Södertäljepubliken och Zelge visar sin bästa sida genom sång trummor och fyrverkerier. Just nu står sex fanbärare från Zelge på mittplan och väntar in spelarna. Stort tifo är utlovat.