Hujådå direktrapporterar från Assyriskas viktiga bortamatch mot Åtvidaberg. Första rapporten säger att, trots en skada på Eddie Moussa, varken Xhevdet Llumnica eller Aziz Corr-Nyang sitter på bänken. Det förväntas bli en fysisk kamp.

Åtvidaberg tar en välförtjänt seger. Även om målen kom på två bjudningar så fanns det inga direkta tendenser till att kunna rubba Åtvidaberg denna kväll. Assyriska har nu två raka förluster, båda mot topplagen, som kan bli avgörande i slutspurten. Assyriska får försöka gå tillbaka till vinnarspåret nu på söndag mot Degerfors.

94′ ÅFF är nära 3-0 genom K. Bergström.

90′ Genc nickar rakt på målvakten. Fyra tillägsminuter är annonserade.

89′ Mycket nära mål åt båda hållen. För Assyriska är det Genc som missar, när han skjuter högt över.

88′ Rytterbro sparkar bollen till inkast i helt ohotat läge.

85′ ÅFF hörna som Kristian Bergström tar hand om. Jon greppar.

84′  IN Bruno Marinho – UT Amir Suljic

82′  IN Oscar Möller – UT Ricardo Santos

79′  AFF IN Filip Bergman – UT Martin Åslund

79′  ÅFF IN Blaise Mbemba – UT Alexander Zaim

78′ Mattias Genc träffar ribban med ett tungt skott från långt håll.

77′ Efter 2-0 målet har Assyriska gått ner på trebackslinje och flyttat upp Lorentzon.

75′  ÅFF D. Hallingström.

74′ Assyriska fortsätter att slarva och ger bort bollen alldeles för enkelt.

71′  ÅFF IN Mattias Genc – UT Marcos Ferreira

70′ Zelge ropar efter Aziz Corr-Nyang och Eddie Moussa. En direkt passning till tränarna.

69′ Mattias Genc har tagit på sig matchtröjan och gjort sig redo för inhopp.

68′ Kristian Bergström gör ett snyggt försök till lobb som är mycket nära att dimpa ner bakom Jon.

64′  2-0 ÅFF Santos. Ett misstag av Fredrik Samuelsson, som i ohotat läge passar bollen till en Åtvidspelare, som sedan frispelar Santos som dundrar in bollen bakom en chanslös Rytterbro.

63′ Mycket farlig frispark från ÅFF som täcks av en Assyriskaspelare i ett rörigt läge.

60′ Åtvid träffar ribban, när det egentligen borde ha stått 2-0. Radetinac kom fri mot öppet mål, men sköt i ribban. Turen kanske vänder nu.

57′ Det är inte många AFF spelare som kommer upp i standard. Lutaj ger instruktioner till spelarna, som fortsätter slarva.

54′ Hörna för ÅFF, en hörna som kommer direkt efter frispark.

52′ Åtvid fortsätter vara farliga i sina uppspel, ligger inte alls på försvar. Målskytten Radetinac oroar.

51′ Dinho driver upp bollen, men halkar till och tappar bollen just när han närmar sig straffområdet.

50′ Mycket avvaktande spel från AFF. Åtvid får hålla i bollen och vända helt ohotade.

46′ Andra halvlek igång

Det är något konstigt över AFF ikväll. Det fina spelet som laget presterade mot ÖIS är som bortblåst. Spelarna måste höja sig flera snäpp om de vill ens drömma om allsvenskan.

45′ Domaren blåser av första halvlek.

44′ Dinho kommer ingenstans med något han företar sig. Just nu lyckas han mer med sina defensiva uppgifter än offensiva.

43′ AFF kommer upp i ett anfall med många spelare i boxen men Stefan Batan lyckas inte få in inlägget.

40′ Assyriska håller på att ställa till det för sig när Lorentzon passar tillbaka till målvakten och Santos får till ett skott som Rytterbro får på sig och sedan greppar.

38′ Spelet ha stagnerat i mittcirkeln nu. Inget av lagen får ordning på bollen.

35′ Marklund skjuter från stående, rakt på målvakten dock.

34′ Grövsta missen för Assyriska idag. Dennis lyfter in till en anfallande Lorentzon som direktpassar till Dinho, som från 2-3 meter framför mål skjuter sju meter över ribban.

30′ Det ser fortsatt krångligt ut för AFF, spelarna tar felbeslut hela tiden och laget vinner inga andra-bollar.

28′ Spelaren som utmärker sig i AFF är Martin Lorentzon, som kommer bra upp i anfallen och spelar fram till flera chanser. Marklund sprang offside denna gång.

26′ Andi Toompuu blir hårt uppvaktad i straffområdet och skulle ha haft hörna. Men domaren vill ha det till inspark.

24′ Jon Rytterbro gör en osäker insats när han först touchar bollen, men sedan låter sig bli rundad av Santos, som skjuter utanför.

23′ I många lägen känns nu som om Åtvid har en man mer på plan. Assyriska måste lyfta sig för att åstadkomma en förändring.

19′ Assyriska tappar mycket i positionsspelet och Åtvid känns mycket farligare i sina anfall. Åtvid vinner dessutom de flesta bollar i luften och på marken.

18′ Bra frispark av Östlundh som dyker ner framför målvakten.

16′ Åtvid kommer också upp och har renare avslut än AFF. Ett missförstånd frispelar en Åtvidspelare, men denna gång är Jon med på noterna.

15′ Assyriska börjar jobba in sig matchen och vaskar fram chanser.

14′ Fin kombination av Östlundh och Lorentzon som så när resulterar i ett mycket bra läge för Åslund.

12′ Första riktiga avslutet blir en nick av Göran Marklund fint framspelad av Martin Lorentzon. Resulterar i en hörna som med lite tur kunde ha resulterat

11′  I sekvensen efter får Dennis Östlundh gult kort och är avstängd i nästa match.

10′ Åslund spelar vårdslöst och på gränsen, men domaren friar som tur är.

8′ Åtvid fortsätter att pressa framåt trots ledning. Assyriska får inte ordning på sitt spel.

6′ Dinho tacklas ner utan åtgärd. Det är en mycket olycksbådande start på matchen.

5′  1-0 Frisparken går på Rytterbro som tappar bollen till Radetinac som sätter bollen i tomt mål.

4′  AFF Alex

3′ Avslut på mål av Åtvid. Rytterbro i vägen.

2′ Andi Toompuu blir hårt tagen och tar sig för huvudet. Får gå till sidlinjen.

1′ ÅFF hörna direkt, nickas högt högt ovanför.

1′ Matchen är igång

Spelarna kommer in. Svenska nationalsången spelas. Första gången vi hör den i superettan

Spelarna värmer upp inför den viktiga matchen. Publiken börjar inta Kopparvallen på allvar. Det är finfint väder ochh upplagt för en fotbollsfest.

Assyriskas laguttagning ger oss tre backar på bänken samt Mattias Genc som ende anfallare och målvakten Ivo Vazgec.