Igår gästades Assyriska av, före detta, Assyriskaprofilen Bosse Peterson och hans Enköping. Enköping, som vann mot nyblivna Allsvenska IFK Norrköping förra helgen, är en av flera tippade topplag i årets upplaga av Superettan. Dock hade laget inte mycket att sätta emot ett revanschsuget Assyriska, som vann med klara 3-1.

Som förväntat ställde Assyriska upp med en helt annan backlinje än senast mot Valsta Syrianska. Pierre Bengtsson och Elias Merkes fick fortsatt förtroende, samt att Martin Lorentzon och Fredrik Samuelsson var tillbaka efter sjukdom. Den konstellationen kommer att vara en trygg försvarslinje i år. Det enda problemet för Edmond Lutaj och Michael Borgqvist är att få in Lamin Conateh i startuppställningen. Conateh är för bra för att sitta på bänken, dessutom var han statistiskt sett bäste försvarare förra året. Med Conateh på plan tog Assyriska fler poäng och släppte in färre mål än utan honom.

Fredrik Samuelsson fick visa upp sig för sin hemmapublik för första gången och gjorde det alldeles utmärkt. Även om han egentligen fick spela på ”fel” kant, visade Samuelsson att han kommer att bli en tillgång i år. Martin Lorentzon, som går från klarhet till klarhet, och Aziz Corr-Nyang visade att de tänker bjuda upp till dans även i Superettan. Assyriska vann med 3-1 efter ett mål av Andi Toompuu och två mål av egna produkten Eddie Moussa. Skönt också var att se lite av den gamla Dennis Östlundh -mentaliteten igår. Både Östlundh och Jon Rytterbro blev som galna på en Enköpingspelare när denne gett Elias Merkes ett rejält tjuvnyp.

Jag skulle kunna ösa beröm över hela laget efter insatsen igår, men det är trots allt bara en träningsmatch i februari månad. Jag målade inte fan på väggen efter förlusten mot Valsta och tänker inte stämma in i någon hyllningskör idag. Assyriska gjorde en helgjuten insats mot Enköping och vann mycket rättvist. Trots en smått chockartat start igen, där Elias Merkes gjorde en felbedömning, visade Assyriska att man lärt sig av läxan förra veckan. Man tog sig i kragen och malde ner Enköping, som i ärlighetens namn gjorde en blek insats. Michael Borgqvist, som fick lämna Enköping efter att ha fört upp laget till Superettan för ett par år sedan, log nog lite extra inombords. Bosse Petersson var mycket missnöjd efter matchen:

– Ett riktigt bottennapp. Vår första halvlek var, bortsett de första tio minuterna, nog den sämsta det här gänget gjort någonsin, sa managern Bosse Petersson till UNT.se.

Av provspelarna finns inte mycket att tillägga. Norman Hadjedj skadade sig direkt i inledningen, och Goran Jerkovic gjorde inte mycket väsen av sig. Jerkovic gjorde väl inte bort sig direkt, men å andra sidan utmärkte han sig inte heller. Dock måste man ge mera tid då Jerkovic bara gjort en träning och en match med laget. Sportkommittén meddelar också att just Goran Jerkovic får en vecka till att visa upp sig på.

Till sist måste jag beröra ryktet om Kabba Samura. Ingen har väl undgått att höra att Samura kan bli aktuell för Assyriska, men jag har sett det mer att Samura kommer om han inte har andra alternativ. Efter att jag själv sett Samura på Assyriskas fest i fredags, och dagen efter på Assyriskas kansli, kan jag bara tolka det på ett sätt. Kabba Samura har fått ett förslag att fundera på, och att det förslaget verkar tilltala honom. Återstår att se om han får förslag från högre divisioner närmaste veckorna.