Inför säsongen 2010 har det varit oklart vem som ska fylla ut omtyckte Oscar Berglunds skor i den rödvita målkassen på Jallavallen. Nu står det klart att Assyriska FF gör en av sina tyngsta värvningar någonsin i och med rekryteringen av elitmålvakten Magnus Bahne.

Finländaren Bahne, kommer närmast från spel i den allsvenska fotbollsklubben Halmstad BK. År 2007, efter sin första säsong i Allvenskan, korrades han till ligans bästa målvakt, därtill räknades han under 2009 fortfarande som en av Allsvenskans bästa målvakter. Utöver elitspel i både Sverige och Finland så har han också finska A-landslagsmeriter på sin lista. 

– Konkurrensen har varit hård om honom. Han har varit vårt förstaval hela tiden och det känns fantastiskt att vi lyckas bärga hem det här, säger Aydin Aho för AFF.

Bahne har inför säsongen 2010 sökt sig om efter en ny klubb  för att få en nystart i karriären, något som nu kommer AFF tillgodo.   

– Bahne hade erbjudande från andra klubbar som spelar högre upp än AFF. Självklart är vi mycket nöjda att knyta till oss en spelare av så hög kaliber, säger ordföranden i AFF Nail Yoken i sina kontakter med media.