Svensk-assyrier från hela landet är med och donerar till kampanjen En miljon på en vecka. Länstidningen och P4 Stockholm har rapporterat om kampanjen. På söndag avslutas insamlingen under ett event i Södertälje med livesändning av Assyria TV och ANB-Sat i USA.

– Vi märker av en bred uppslutning från medlemmar och andra som sympatiserar med det assyriska folket. Det ger oss förnyad energi och är underbart att se i dessa svåra tider, kommenterar förbundets ordförande Afram Yakoub.

Insamlingen som inleddes under ett möte i Assyriska föreningen i Södertälje på söndag den första mars är nu uppe i 810 tusen kronor. Målsättningen är att nå en miljon kronor fram till söndag 8 mars då insamlingen avslutas under ett event i Assyriska föreningen i Södertälje mellan 16:00 – 19:00.

Insamlingen har uppmärksammats av Länstidningen i Södertälje och av P4 Radio Stockholm.  

Eventet på söndag kommer att sändas live via Assyria TV från Sverige och direktsändas även av ANB-Sat i USA. Alla som önskar donera är välkomna till Assyriska föreningen i Södertälje på söndag. Man kan donera kontant på plats eller skriva upp sig att donera via banken. De som inte kan ta sig till eventet på söndag har möjlighet att istället ringa till Assyria TV under sändning och meddela sin donation.

En kommitte om sex personer har utsetts att övervaka insamlingen och säkerställa att pengarna når fram till de drabbade assyrierna i Syrien och Irak. Under eventet på söndag hoppas man även ha med ansvariga från Syrien och Irak via skype för att höra direkt om behoven som finns.

Den som önskar donera redan nu sätter in sitt bidrag på bankgiro 5353-5266