Yilmaz Kerimo (s) fick 4.200 röster genom personvalet. Detta leder till att han hamnar tvåa på länets lista efter Thomas Bodström. Trots detta tappar han sin riksdagsplats. Kerimo blir förste ersättare istället.

Yilmaz Kerimo fick störst förtroende av samtliga riksdagskandidater från Södertälje. Kerimo fick 4.200 personvalsröster och leder därmed personvalet i Södertälje för riksdagslistan utan att ens bedriva egen personvalskampanj.

– Det är hedrande och uppmuntrande att få så många kryss utan att själv bedriva någon egen personvalskampanj. Det är en bekräftelse på att man gör ett bra jobb och att väljarna uppskattar och nu betygsätter detta. Det är också ett gott betyg för Socialdemokraterna i Södertälje, då jag som ordförande för partiet får högst antal kryss bland Södertäljes kandidater. Alla i partiet har slitit hårt och just därför har vi också segrat i Södertälje. Det är laget som vinner valet,säger Kerimo.

Men när riksdagen öppnar nästa måndag finns Kerimo ändå på plats – som förste ersättare i länet får han hoppa in för Thomas Bodström som är tjänstledig i fyra och en halv månad. Yilmaz Kerimo kommer i alla fall att vara riksdagsman fram till i februari-mars nästa år.

– Sedan finns det säkert en chans att jag kan få fortsätta eller hoppa in senare för någon annan. Det är så mycket som kan hända. Någon kan få barn, nytt jobb eller annat, säger Yilmaz Kerimo till Läsntidningen i Södertälje.