Assyriskas ungdomssatsning verkar ge utdelning. Som hujada.com tidigare nämnt har två spelare, Gabriel Awrohum och Nahir Besara, utmärkt sig i Sveriges p16-landslag. Nu har flera spelare chansen att visa framfötterna i Sveriges landslag för sextonåringar.

Vid sidan av a-lagets framgångar har jag mest njutit av ungdomslagens framgångar på fotbollsplan. Det ger mig extra glädje när jag hör om assyriska ungdomar som lyckas i den variant av livets hårda skola som bara kan upplevas på en fotbollsplan. Den som har spelat fotboll i ett lag någon gång i sitt liv, ung eller gammal, vet att det behövs väldigt mycket för att komma någonstans. Det är framförallt viktigt att ha en bra ledare i de tidiga åren. En ledare som kan få spelaren att kombinera sin talang med hårt arbete.
 
6-9 december samlar förbundskapten Ulf Svensson en stor grupp spelare till landslagsläger på Bosön, Lidingö. Efter Awrohums och Besaras lyckade insatser är det dags för George Makdessi och Naosil Hanna att ta chansen i Sveriges p16/91-landslagsläger. Med fyra landslagsspelare i samma årskull är det på sin plats att ge Tommy Kranz lite beröm.
 
För Assyriska räcker det inte med att uppfostra spelarna, utan man rekryterar tydligen också talanger från andra klubbar. Enligt spelaren i fråga, Emil Fritzell från Eskilstuna City, bjöd Assyriskas juniortränare in honom för provträning och har nu tränat med klubben i ett par veckor. Fritzell menar att det är främst tänkt att han ska spela med juniorlaget, men att man får se hur det utvecklar sig. Assyriska har även bjudit in Dennis Eberholm från City och Antonius Acar från IFK Eskilstuna.
 
Idag får vi se vilka av dem som tar plats i Assyriskas juniortrupp.