Varje dag nås, Nuri Kino, av skrämmande nyheter om vad som händer vårt folk i Irak. Kidnappningar, våldtäkter och halshuggningar hör till den hemska vardag som kristna assyrier tvingas genomleva. När skall Sverige och svensk media börja uppmärksamma detta folkmord?

Ett folkmord pågår på mitt folk i Irak. Allt annat känns trivialt att skriva om. Det går inte en dag utan att jag får rapporter om kidnappningar, våldtäkter, rån och halshuggningar. Våldet trappas upp för varje dag.

President Bush och andra kristna i västvärlden talar med kluven tunga när de använder sig av kristen retorik samtidigt som de väljer att blunda för folkmordet på assyrier (syrianer och kaldéer) i Irak.

Snart är landet tömt på dess kristna ursprungsbefolkning. Hur många som redan mördats eller som har flytt landet sedan kriget började för tre och ett halvt år sedan är det ingen som vet. Enligt FN är det så mycket som en tredje del, alltså nästan tre hundra tusen.

Jag förväntar mig åtminstone att kristna i väst ska rapportera och protestera mot folkmordet när resten av väst, det sekulära, leker politiskt korrekt.

Min vän prästen Ken Joseph har rest till Irak och sitter i skrivande stund i förhandlingar med Iraks president Talabani för att begära beskydd.

Adris Hanna, en annan präst och vän skrev det här till mig vid midnatt:

”Käre Nuri,

Den syrisk-ortodoxe prästen Paulos Iskandar kidnappades i måndags, den 9 oktober, och hittades halshuggen i dag onsdag, den 11 oktober.
Biskop George Kass Mousa mejlade mig i kväll och berättade att begravningen ska hållas i Mosul i morgon torsdag.

Kristna lever ett förskräckligt liv i Mosul och Bagdad. Flera präster har kidnappats, flickor våldtas och mördas och för några dagar sedan hittade man en fjorton årig pojke korsfäst i den kristna stadsdelen Albasra.
Jag har också pratat med några nunnor som plundrades och behandlades brutalt när de var på väg från Bagdad till Amman i Jordanien.

Mordet på fader Paulus är spiken i kistan, och nu väntar bara helvetet för Iraks kristna.

Vi orientaliska kristna i Sverige och resten av västvärlden måste protestera mot folkmordet. Vi måste göra vad vi kan för att sätta stopp för våldtäkter, hot, hat, plundring, mord… Vi måste göra någonting.

Adris Hanna”

[Texten är hämtad från Nuri Kinos blogg]