Responsiv, SEO-vänlig och utvecklingsbar – nya Hujådå är här.

Nu är den här, nya Hujådå efter mer än ett halvårs arbete. Tidningen har fått en helt ny teknisk plattform. Nya Hujådå är responsiv och därmed mer användarvänlig på olika skärmar. Den har bättre sökmotoroptimering, vilket innebär att innehållet har större chans att komma högt upp bland resultaten när man söker på olika ord. Den nya sajten är också tekniskt mer anpassningsbar.

Utseendemässigt har hela sidan fått en mer stilren design och blivit mer läsarvänlig. En sak som har fått stryka på foten är nyhetsbevakningen som inte finns på nya Hujådå. I dagens värld delas länkar i ökande grad via sociala medier och nyhetsbevakningen fyller inte längre den funktion som den gjorde tidigare. Genom att ta bort nyhetsbevakningen frigörs mer tid för artikelproduktion.

Under veckorna och månaderna framöver kommer sajten att finjusteras och ytterligare funktioner kommer att läggas till. Det är dock inget som du som läsare kommer att beröras av när du besöker Hujådå.

Gamla Hujådå finns kvar på nätet och hela arkivet av gamla artiklar håller på att flyttas över till nya Hujådå. Även det digitala arkivet med fotografier, dokument och gamla pappersutgåvor av Hujådå kommer att bli tillgängliga på nya Hujådå så småningom. Den gamla sidan kommer att tas bort först när allt material har flyttats över till nya Hujådå.

För att kunna behålla gamla Hujådå tillgänglig online under en övergångsperiod har nya Hujådå fått en ny och egen webbadress: www.hujada.nu. Gamla Hujådå finns alltså kvar på www.hujada.com men kommer inte längre att uppdateras.