Igår, fredag, begravdes två assyrier som föll offer för det ökade våldet mot kristna i Irak. I Tell-Sqof begravdes assyriskan Amira Hirmez, 35 år gammal, som mördades i staden Samaraa och i Baghdeda begravdes assyriern Paulos Mouma som kidnappades i måndags och hittades mördad under fredagen.

I torsdags mördades den 35-åriga assyriska kvinnan Amira Hirmez i sin bostad i staden Samaraa i Irak. Enligt hennes barn och svärfar, som var närvarande när hon mördades, trängde sig beväpnade män in i bostaden och sköt henne med tre skott. Hon dog omedelbart medan hon höll sitt två månader gamla barn i sin famn.

Knappt ett dygn efter händelsen i Samaraa hittades den döda kroppen av Paulos Mouma, en assyrier hemmahörande i staden Baghdeda på Ninve-slätten. Mouma kidnappades måndagen den 9 juli av en extremistisk islamistisk grupp som krävde en lösensumma på 20.000 amerikanska dollar för att släppa Mouma fri. Pengarna tvingades Moumas anhöriga samla ihop och ge till kidnapparna som trots detta mördade Mouma.

Med detta har ytterligare två assyrier mist sina liv i ett Irak där våldet mot den kristna befolkningen i landet allt jämt eskalerar.

Källa: ankawa.com