Det finaste priset man kan vinna inom den assyriska rörelsen är nationalfadern Naum Faiks pris. I år gick priset till Assyriska FF:s officiella supporterklubb, Zelge Fans.

Alla som någonsin har varit på Assyriskas matcher vet att utan Zelge Fans skulle dessa vara ganska färglösa tillställningar. Zelge Fans stöttar inte bara spelarna i med- och motgång, utan även publiken känner sig hemma när Zelge stämmer till sång.

Visserligen är Zelge Fans en ung organisation inom den assyriska rörelsen, men deras arbete har redan blivit historiskt. Genom att inspirera ungdomarna och samla ihop dem till ett produktivt organ bidrar Zelge Fans till rörelsens utveckling.

Zelge har kommit långt sen 1993 då den grundades som en supporterklubb för Assyriska FF. Publiken och klubben har fått uppleva mycket med Zelge; allt från Svenska cupen 2003 med nordens största flagga, till de fina minnena från Div. 1 och från senaste säsongen. Zelge är nu en viktig del av Assyriska FF, en klippa som ställer upp i vått och torrt.

Senaste tiden har deras engagemang smittat av sig över de svenska stadsgränserna, där flera lokala Zelge-klubbar startats. Nu kan assyriska ungdomar i städer runt om i landet känna sig stolta över att vara en del av Zelge Fans.

Men Zelge Fans handlar inte längre om endast fotboll. Supporterklubbens arbete har utvecklat den assyriska ungdomskulturen, bidragit positivt till samhället och förstärkt ungas assyriska identitet runt om i landet. Med den motiveringen valde Assyriska föreningen i Södertälje att ge årets Naum Faik pris till Zelge Fans.