Stadsparksvallen i Jönköping är förknippad med mycket känslor för den rödvita publikens del. En av förra årets mest spektakulära matcher spelades här. Den som bar fram Assyriska FF till kvalplatsen. Nu var AFF tillbaka. Uppdraget var tydligt: Söka revansch från förra omgångens förlust.

Södertäljelaget inledde den första halvan av matchen med att dominera matchbilden. Jönköping Södra var inte riktigt på hugget och fjärran från det spel man hade sist lagen gjorde upp på planen. Hemmalaget var tandlöst och skapade knappt någon målchans värd namnet. Det var istället AFF som stod för initiativen.

Även om Jönköping flyttade fram positionerna i den andra halvleken så var AFF det bättre laget. Med tiden tog det också ut sin rätt. I den 83:e minuten kunde den rutinerade lagkaptenen Göran ”Ashur” Marklund förvalta sin egen retur och göra matchens enda mål. AFF höll sedan undan och kunde lämna Stadsparksvallen med en 0-1 seger.

Matchen var dock ingen höjdare rent spelmässigt. Mycket av det beror på den dåligt underhållna gräsmattan som nätt och jämnt godkändes för spel. Redan nu diskuteras det om inte Jönköpings hemmamatcher ska flyttas till annan ort där man har en vettig gräsplan. Något som inte vore helt oklokt.

Summa summarum är i vart fall att AFF plockar med sig tre nya friska poäng till tabellen från Jönköping. Mission Completed.