Snart är det dags för filmen som alla assyrier talar om. Men hur många tänker egentligen se ”Holo Malke bi malkutho”?

Den 4 mars blir Göteborg först med att visa filmen ”Holo Malke bi Malkutho” i Sverige. Därefter visas filmen den 5 mars i Jönköping för att slutligen visas i Stockholm den 7 och 8 samma månad. Enligt hujada.coms rundringning har biljettförsäljningen gått riktigt bra.

– Igår såldes sista biljetten för kvällsvisningarna i Stockholm, berättar Sait Kaplo, en av de ansvariga. Men ännu finns några biljetter för de två visningarna som börjar 16.00, avslöjar han. Eftersom många befinner sig på jobbet den tiden har de biljetterna inte varit lika eftertraktade som biljetterna för kvällsvisningarna. Men intresset för filmen har överrumplat flera av arrangörerna.

– Intresset är helt otroligt, det känns som att leda törstiga människor till en vattenkälla. Vi hade inte räknat med att ha fullbokat så fort här i Stockholm, berättar Sait Kaplo.

Även i Jönköping och Göteborg går biljettförsäljningen bra. Arrangörerna räknar med att många assyrier är sin vana trogna och väntar till sista timmarna innan de köper sina biljetter.

Men då kan det redan vara för sent.

I Tyskland blev det slutsålt inför i stort sett varenda visning och det råder lite av ”Holo Malke” feber. Rykten avslöjar att huvudrollsinnehavarna behandlas som riktiga filmstjärnor.

I en viss stad i Tyskland blev George Faraj mottagen som hjälte efter filmvisningen. Annat var det för flera år sedan när hans första film ”Holo Malke bi Golutho” kom ut. Då svor de syrianska assyrierna i den staden att misshandla George Faraj för hans fräna kritik av kyrkan. ”Vi var så dumma och blinda då”, lär de ha sagt till George Faraj efter att ha sett den nya ”Holo Malke bi malkutho”.