Den assyriske generalen Boris Ivanov blev frigiven mot borgen dagen före nyårsafton. Då hade han varit häktad i mer än fem månader anklagad för innehav av droger. Assyrier världen över protesterade mot arresteringen av honom och idag är generalen en fri man.

Den assyriske frilansjournalisten Nuri Kino åkte i augusti till Georgien för att undersöka anklagelserna mot honom och efter att ha intervjuat och träffat ögonvittnen och representanter för myndigheter och staten fann han honom oskyldig till anklagelserna som hade baserats på felaktiga grunder. Även den assyriska politikern Attiya Gamri Beth Arsan som är ledamot i det regionala holländska parlamentet besökte Georgien i oktober månad för att undersöka fallet och träffa representanter för myndigheterna.

Boris Emmanuel Ivanov föddes år 1943 i Tbilisi, Georgien. Efter att ha avslutat sina studier vid polisakademien arbetade han först som kriminalpolis. Efter många års arbete betitlades han som general inom militärpolisen. 1992 blev han förflyttad till försvarsministeriet i Georgien där han befordrades till general och blev chef för militärpolisen i Georgien. 1995 flyttade han med sin familj till Moskva i Ryssland där han arbetade som polischef i det nordöstra distriktet i Moskva.

Ivanov är grundaren av Assyrian International Congress of Georgia och var ordförande för organisationen under många år. Han är även sedan 1991 hedersmedlem i Assyrian Universal Alliance.

Läs mer Boris Ivanov [engelska]