Fuat Deniz, anställd vid Samhällsvetenskapliga institutionen vid Örebro Universitet, knivskars allvarligt strax efter halv fyra på tisdagseftermiddagen. Efter en operation på tisdagskvällen rapporterades det att hans tillstånd var kritiskt men stabilt. Nu rapporteras att Deniz är hjärndöd.

SENASTENYTT
Polisen saknar ledtrådar om knivdådets motiv – Nerikes Allehanda
Deniz hjärndöd efter knivattack på universitet – LT 
Läraren är livshotande skadad – Nerikes Allehanda

Första rapporterna säger att männen hamnat i bråk och att den ene tagit fram en kniv och huggit läraren i nacken. Gärningsmannen hade redan försvunnit från platsen när elever upptäckte den blödande läraren. Läraren fördes akut till sjukhuset där han opererades. Gärningsmannen var sent på tisdagskvällen fortfarande på fri fot och inget motiv till dådet har uppdagats.

– Vi har ingen aning om vad orsaken kan vara, meddelar Jörgen Westin, universitetets pressansvarige.

Under kvällen har de som befann sig nära händelsen tagits omhand av krispersonal. Johan Lundborg, universitetsdirektör, tycker att det är hemskt att något sådant här inträffar i den öppna miljö ett universitet behöver vara.

– Detta är en fruktansvärd händelse och våra tankar går till vår kollega, de anhöriga, vänner och kollegor, säger Lundborg.

Efter operationen, vid 21-tiden på kvällen, rapporterade Nerikes Allehanda att tillståndet för läraren fortfarande var kritiskt men ändå ändå stabilt.

Ett stort polisuppbåd söker nu efter gärningsmannen i hela Örebro.