Assyriskas har nu bestämt hur träningsmatcherna kommer att se ut inför nästa säsong. Kvaliteten på motståndarlagen är något bättre än tidigare säsonger med lag från division ett som ”sämsta” motstånd. Assyriska har också bestämt träningsschemat för december månad. Säsongen 2008 börjar ta form.

Efter att ha upplevt en månads abstinens är vi där; Assyriska är igång igen. Laget börjar träna nu på tisdag och det ska bli intressant hur laget formar sig inför återkomsten till Superettan. Inga nyförvärv har presenterats ännu, om man bortser från nygamle tränaren Edmond Lutaj, vilket innebär att för första gången sen flera år tillbaka att Assyriska väljer att behålla stommen i laget. Det betyder att man lärt sig av gamla misstag, där ledningen bytte ut mer än hälften av laget. Men även om flertalet supportrar ser denna kontinuitet på ett positivt sätt hoppas  många att 3-4 spelare skall tillkomma för att ge laget den spetskompetens som behövs för att hålla laget på övre halvan.

Assyriska tränar på arenan tisdagar och torsdagar kl. 16:00 och fredagar kl. 15:00. Nedan följer det preliminära schemat för försäsongen. Alla tider är inte helt klara, men platsen är bestämd, samtliga matcher spelas nämligen på Södertälje Fotbollarena.

Försäsong 2008

DatumTidMotstånd / Serie
9 februari13:00Valsta/Syrianska / Div 1
16 februari13:00Enköping / Superettan
23 februari13:00Brommapojkarna / Superettan
28 februariDjurgården / Allsvenskan
2 mars13:00GIF Sundsvall / Allsvenskan
8 mars13:00Åtvidaberg / Superettan
TräningslägerDatum och plats ej fastställt
20 marsVasalund/Essinge / Div 1
29 marsSirius / Superettan
6 april15:00Gröndal / Div 1

Första omgången spelas 12-13 april 2008.