Det blev en tuff match för Assyriska FF när man under lördagen mötte Degerfors IF borta på Stora Valla. Trots att kontrollen över matchen skiftade mellan lagen fick AFF till slut se sig besegrade med 2-1 i matchresultat.

Degerfors inledde målskyttet i den 34:e matchminuten och det stod sig till halvlek trots att AFF lyckades pressa hemmalaget flera gånger. Två byten av Rikard Norling under pausvilan gav AFF-truppen ny energi och återigen var det den turkiske landslagspelaren Ceyhun Eris som stod för de största farligheterna.

På Haris Laitinen chipp över backlinjen kunde Eris sätta kvitteringen i den 60:e matchminuten. När sen Degerfors svarade med ytterliggare ett mål efter 80 spelade minuter spikade man också matchresultatet.

– Jag tippade Assyriska som seriesegrare och de kommer att vara med där uppe i toppen. Att vi kan matcha dem är jag imponerad av, sa Degerforstränaren Patrik Werner efter matchen.

För AFF är det bara att bita ihop och komma igen. Inget lag har ännu kunnat dra ifrån på allvar och bara två omgångar kan förändra tabellen radikalt. För fansens del gäller det att se fram emot nästa hemmamatch och heja fram det rödvita laget till nästa seger.