Assyriska IF i Norrköping gick på sin första mina för året när man förlorade mot topptippade IK Tord på hemmaplan. Även Assyriska Ungdom i Södertälje förlorade sin första match för säsongen, vilket betyder att Assyriska BK i Göteborg är det enda lag som fortfarande är obesegrat.

Assyriska IF har hunnit avverka fyra matcher och bara förlorat en. Problemet är att laget också bara vunnit en enda match. Assyriska, som är ett förmodat topplag i Div.3 Nordöstra Götaland, har inte glatt supportrarna med det skönspel som supportrarna brukar vara bortskämda med på Mamre IP

Laget har i och för sig haft tunga avbräck på skadelistan, men har fullgoda ersättare för att bjuda upp till dans. Det finns en bra blandning av unga talanger och rutinerade rävar som vet hur det ska gå till. Det som saknas verkar vara en ledning som kombinerar de två variablerna till en ekvation som även en simpel fotbollstränare kan lösa.

Jag har inte följt laget lika länge som andra luttrade Norkköpingsbor, men vissa byten var helt oförståeliga. Det i sig kanske inte var helt oförutsägbart, då även själva laguttagningen var märklig. Varför man inte tar ut sin stjärnspelare, som man har väntat på i mer än två månader, kommer att förbli en gåta för mig.

Låt vara att killen bara hunnit med max två träningar med laget, men han var med redan förra året och alla spelare är fullt medvetna att han är på ingång för att förstärka laget. Att då hävda att det skulle vara ”orättvist” om han tog plats direkt är bara löjligt. Spel för gallerierna helt enkelt.

Nu gick det som det gick. Matchen innehöll, som vanligt kanske man ska säga vid det här laget, en rabiat domare som missade många solklara frisparkar och en ännu mer solklar straff för Assyriska. Till råga på allt blir anfallaren Paul Chamoun från Sylvia utvisad redan i mitten av första halvleken. När sedan en motståndare rann igenom i slutet av matchen gick ridån ner.

För även om Assyriska faktiskt blev bättre efter utvisningen, och även om man var det lag som försökte få igång ett eget spel, var man aldrig riktigt riktigt farliga. Med två defensiva innermittfältare från start, varav fel innermittfältare blev utbytt i halvtid, och en, tyvärr ganska uddlös forward, skrämmer man inget motstånd.

Nu gäller det för styrelse och tränare att börja ta de rätta besluten. Både på plan och vid sidan av. För spelarna gäller det att ta sig i kragen och börja jobba för varandra. Det finns otroligt stor potential i laget och jag tvivlar inte på att man kommer in i rätt köl igen. Bara man släpper en del av pressen och hittar tillbaka till glädjen kring fotbollen igen.

Även Assyriska Ungdom förlorade sin första match idag. I vad som verkar vara en otroligt jämn serie hittills, är det hela åtta lag inom bara två poäng. Assyriska Ungdom befinner sig precis över nedflyttningsplats just nu, men har bara två poäng upp till andra plats och till att kvala uppåt i seriesystemet.

För Assyriska BK går det bättre med två vinster och två oavgjorda på fyra spelade matcher. Idag spelade man oavgjort i en svår bortamatch mot tredjeplacerade Lerkil. Bägge lagen har åtta poäng vardera men Assyriska har en placering sämre i tabellen på grund av sämre målskillnad.

Nykomlingen Assyriska BK är nu det enda assyriska div.3-lag som fortfarande är obesegrat.