Efter kvällens 1-0 seger mot div 3 laget Rydaholm är Assyriska FF vidare till tredje omgången i Svenska cupen. Segermålet gjorde juniorspelaren Simon Yashou i förlängningen.

Det var ett juniorbetonat Assyriska som reste till småland för att möta div 3 laget Rydboholm. Hela sju spelare i 16-manna truppen kom från juniorleden, varav två av dem endast fyllda 16 år. Även om klubbledningen förklarar laguttagningen med att dessa är de enda spelarna som är tillgängliga, är det tydligt att Assyriska inte satsar på cupen i år.

– Den långa bussresan gör att A-lags spelarna skulle missa två träningspass. Det har vi inte råd med när vi skall spela seriematch redan nu på söndag, sade klubbdirektör Aydin Aho inför matchen.

Cupmatchen i sig var tekniskt undermålig. Den hårda planen gjorde det nästan omöjligt för spelarna att beräkna bollbanan. Men matchen var riktigt hård och slet ganska rejält på spelarna. Den enda behållningen var att sex av de sju juniorerna fick speltid och att det var en av dem, Simon Yashou som fick göra segermålet. Det var när Aluspah Brewah lobbade över en felställd målvakt som Simon Yashou dök upp och nickade bollen, i öppet mål, innan hemmabacken hann rensa undan.

Enligt tidiga rapporter gjorde även A-lags målvakten Christian Frealdsson ett par riktigt vassa räddningar, som höll oss kvar i matchen. Nu väntar tredje omgången som skall spelas senast 17 maj. Motståndet är i skrivande stund ännu inte klart.

Startelva: Frealdsson – Sargon Simonsson, Zoran Manovic, Elias Merkes, Isa Duman – Gabriel Rhawi, Gerald Forschelet, Narsai Shaba, George Makdessi – Aluspah Brewah, Malek Wartan.

Inhoppare (som även fick spela hela förlängningen):
67’ Vladan Radulovic
80’ Nahir Besara
80’ Simon Yashou