Tänk att Nahir Besaras och Xhevdet Llumnicas mål kan hjälpa assyriska flyktingar i nöd. Tänk att, som publik, få glädjas över två helt skilda saker. Nu kan man delta i kampanjen ”En femma för Assyrien – Målhjälpen”.Förra året genomförde Josef Barkarmo, hans pappa Aziz Barkarmo och Assyriska IF i Norrköping kampanjen ”En femma per mål”. Tanken var att personer som vill stötta Assyriska IF gick med att sponsra föreningen med fem kronor för varje mål som laget gjorde. Kampanjen blev en succé och breddas nu till flera lag och viktigare ändamål.

I år har välgörenhetsföreningen Assyrier Utan Gränser – AUG – tillsammans Assyriska IF i Norrköping, Assyriska FF i Södertälje och Assyriska BK i Göteborg utvecklat idén och årets kampanj heter ”En femma för Assyrien – Målhjälpen”. Syftet med kampanjen är att samla in pengar för assyriska flyktingar som lider nöd.

Kampanjen innebär helt enkelt att supportrar som väljer att gå med donerar fem kr till välgörenhet för varje mål som ens lag gör. Vid säsongens slut kommer alla bidrag att samlas in för att därefter avsättas till de behövande.

– Vi kan inget annat än att glädjas över att de assyriska fotbollslagen väljer att engagera sig för de assyrier som lever under fruktansvärda förhållanden i hemlandet. Tillsammans gör vi en stor skillnad, meddelar Enkido Poli, vice ordförande AUG.

Håll utkik för Assyrier Utan Gränser som under säsongen kommer att finnas på plats under Assyriskas matcher för att ta emot anmälningar och svara på frågor. Du kan även mejla ditt namn, telefonnummer och det assyriska lag du vill bidra genom till: malhjalpen@assyrierutangranser.com.