Det var en och annan supporter som redan hade ena foten i Allsvenskan efter vinsten hemma mot Häcken. Och även om det är mycket kvar håller jag med lite grann. Assyriska har ett ypperligt läge att knipa en av platserna till Allsvenskan. Men det gäller att verkligen göra jobbet som krävs i varje match och varje minut.

Alla som är nyfikna på att se den nye brassen imorgon kan sluta hoppas. Everton är inte uttagen till morgondagens match mot Enköping. Ett inte så oväntat drag av Edmond Lutaj och Michael Borgqvist. Everton har inte tränat eller spelat fotboll på en dryg månad. Däremot är det glädjande att se Pierre Bengtsson i truppen igen. 

Botten mott toppen skall väl bara kunna sluta på ett sätt? Även om vi alla känner till uttryck som ”bollen är rund”, måste Assyriska vinna matcher mot motståndare från lägre tabellhalvan. Särskilt på hemmaplan och speciellt om avancemang till Allsvenskan är ”målet”.

Efter att ha observerat laget under veckan på några träningar, måste jag säga att stämningen fortfarande är på topp, om än något dämpad. Som Stefan Batan sade i veckan att sådana matcher, som förlusten mot Qviding, kan faktiskt fungera som väckarklockor.

Det var en och annan supporter som redan hade ena foten i Allsvenskan efter vinsten hemma mot Häcken. Och även om det är mycket kvar håller jag med lite grann. Assyriska har ett ypperligt läge att knipa en av platserna till Allsvenskan. Men det gäller att verkligen göra jobbet som krävs i varje match och varje minut. Klyscha eller ej, så är det ”en match i taget” som gäller tills den feta damen sjungit i slutet.

En som varit med förr och som verkligen hade behövts är skadade Dennis Östlundh. Nu är det dags för resterande personer från ”stockholmsgänget” att kliva fram igen. Göran Marklund, Filip Bergman och Martin Åslund får gärna visa vägen mot svåranalyserade Enköping.

Jesper Blomqvist och hans Enköping har haft mycket ”motvind” enligt rapporterna. I många matcher har Enköping varit bättre men ändå förlorat. För varje förlust som går kommer ju en vinst närmare och närmare. Och även om jag känner för gamle VM-hjälten från 1994 så får medvinden gärna komma efter matchen mot Assyriska. På hemmaplan är det få lag som kan rå på Assyriska. Avgörandet kommer genom rutin från stockholmsgänget och brasiliansk samba.

Preliminär startuppställning: Jon Rytterbro – Martin Lorentzon, Filip Bergman, Lamin Conateh, Alex – Eddie Moussa, Andi Toompuu, Martin Åslund, Stefan Batan – Göran Marklund, Dinho. Avbytare: Ivo Vasgec, Sargon Simonsson, Mattias Genc, Pierre Bengtsson, Nahir Besara.