Det är mycket som ska hinnas med för en nybildad organisation. Styrelsen för nyförlösta Assyriska mediainstitutet har satt sig ner för att kickstarta arbetet. Målet är glasklart – En webb-tv för folket.

Assyriska mediainstutet, AMI,  är en ny assyrisk organisation som bildades under medlemsmötet som Assyriska riksförbundet höll i september. AMI har fått en enda uppgift – att driva och utveckla webb-tv satsningen Assyria-TV. 

För cirka en vecka sedan träffades AMI:s styrelse för ett första möte. Där fördelades arbetsuppgifterna mellan de ansvariga. Styrelsen utsåg journalisten Augin Kurt till chefredaktör och ansvarig utgivare för Assyria-TV. Nu är vägen utstakad och det finns inte längre något som står i vägen för en snar lansering av webb-tv kanalen. 

 – Personer som jag har träffat är väldigt entusaistiska och uppspelta inför lanseringen, säger styrelseordföranden Johanon Akcan som även var den som ledde utredningen av hela projektet.  

Själva hemsidan för webb-tv:n är nu under uppbyggnad och beräknas vara klar inom några få veckor. Sändningarna ska alltså kunna komma igång relativt snart. 

AMI: styrelse består av följande personer

Johanon Akcan

Sonya Aho

Augin Kurt

Samira Gergeo

Peter Butrus

Josef Garis

Tony Meshko