Den senaste tidens storspel har gett många Assyriskasupportrar hopp om avancemang till Allsvenskan. Bortamatchen mot Ljungskile SK blev dock en riktig tung kamp, där lagen efter 1-1, fick dela på poängen. I jakten på viktiga slutstridspoäng pressades AFF hårt av hemmaspelande Ljungskile SK och den tempofyllda matchinledningen utvecklades till en defensiv kamp för de vitröda.

Om LSK stod för kvantitet när det gäller målchanser under först halvlek så stod AFF för kvalitet, framförallt när det gällde att förvalta dem. Nära nog en halvtimme in i matchen når en lyftning från Dennis Östlund lagkaptenen Marklund som hunnit dyka upp strax bakom motståndarlagets backlinje. Marklund ger AFF ett ledningsmål när han nätar via stolpen med en välplacerad nick .

Under den andra halvleken backade AFF ner på egen planhalvan, något som gav LSK möjlighet att spela en mer aggressiv fotboll. Utöver ett par fruktlösa kontringsförsök hade AFF svårt att prestera något spelmässigt. AFF som stundvis spelade under mycket stark press hade svårigheter med att hantera de fasta situationerna, dels att förvalta de egna väl, dels att försvara sig mot motståndarnas. Kvitteringen hade varit framme redan i den 54:e matchminuten om det inte vore för en välplacerad Lorentzon som räddade undan bollen på mållinjen.

Att förlita sig på ledningsmålet och sjunka hem på planen visade sig vara en taktik som kom att ligga AFF i fatet. Inte ens formstarke målvakten Oscar Berglund kunde till slut stå emot trycket från LSK. Matchbilden tog ut sin rätt när den omarkerad Jörgen Wålemark mot slutet av den ordinarie speltiden nickade in kvitteringsmålet och därmed fastställde slutresultatet till 1-1.

Även om AFF fick med sig en poäng så känns matchresultatet tungt i ljuset av tätstriden i Superettan. Nu är det två viktiga omgångar kvar för AFF. Två omgångar där det gäller det att prestera på topp i jakten på en plats bland den absoluta eliten i fotbollens Sverige.