Assyriskas spelare bar svarta armbindlar i gårdagens match mot Hammarby. På det här sättet ville Assyriska FF hedra de assyrier som fallit offer för det senaste bombdådet i Irak. Laget visade solidaritet med sina landsmän.

På söndag morgon utsattes två bussar fyllda med assyriska studenter för en bombattack. Bussarna var på väg från Baghdeda till universitetet i Mosul. Dådet har hittills krävt fyra dödsoffer och 150 skadade, många av dem allvarligt. Dödsantalet befaras öka de närmaste dagarna.

Som kristen minoritet har assyrierna levt under ständiga hot i Irak sedan 2003. Assyrierna har trakasserats och förföljts, mördats och fördrivits från sina hem. Det som är chockerande med detta attentat är att man valt ut unga studenter. Inga soldater, politiker eller andra myndighetspersoner, utan vanliga civila studenter.

Assyriska FF vill med detta visa solidaritet med sina landsmän. Så här skriver man på sin hemsida:

”En svart armbindel kan inte mildra sorgen hos en förälder som mist sitt barn, men föreningen vill på detta sätt hedra offren och visa solidaritet med sina landsmän i Irak. Våra tankar går till de drabbade och deras familjer.”

Moussa Esa