Assyriska gjorde processen kort när man mötte Sundsvall i en viktig sexpoängsmatch. 2-0 i halvtid var i underkant och när andra halvleken började med att Nahir Besara punkterade matchen med en högerslägga var matchen definitivt avgjord.

Sundsvall, fortfarande trea i tabellen, hade möjlighet att öka gapet till jagande Assyriska på fjärdeplatsen vid vinst. Istället fick man nog en tankeställare om hur fotboll skall spelas. Oturligt nog för Sundsvall mötte man ett revanschsuget, hungrigt Assyriska som för dagen också var effektivt.

Sundsvall gjorde annars det dom är bra på. Springa och tackla. Och slå långt. Inget ont i det, om man inte heter Trelleborg eller är det svenska landslaget, U-21 undantaget. Det hade dessutom gett laget fyra raka vinster och en tredje plats innan mötet med Assyriska. Sedan räckte det inte till längre. Jag förstår i alla fall varför de inhandlade en viss Aziz Corr-Nyang som kan bryta mönstret. Kanske borde Sundsvall ha slantat upp pengarna.

I övrigt hade spelarna rätt inställning redan från början och visade hur gärna de ville vinna. Eddie Moussa vändning på en femöring och förarbetet till 1-0 målet var allsvensk klass. Stefan Batan sprang, sedvanligt, sönder vänsterkanten och vars inlägg till Moussa vid 2-0 målet gjorde att man denna dag inte saknade Alex lika mycket.

Nahir Besara har haft en hektisk vecka med flera matcher med P/91-landslaget och nu även matchen mot Sundsvall på en dryg vecka. Inte undra på att han blev trött och byttes ut. Innan dess hann han med att bjuda publiken på härliga skott från distans. Vid 3-0 fick han bollen av Andi Toompuu, vände upp, och lossade stora kanonen rätt upp i nättaket. Inbytte Narsai Shaba kom in istället med orken att stänga matchen helt.

En gedigen match med plus i kanten för Assyriska. Smolk i bägaren är förstås skadan på Göran Marklund. Förhoppningsvis blir han inte borta alltför länge. Ett annat tråkigt faktum de senaste matcherna är att motståndarna skjuter ett skott och gör två mål. Nåja. Hur som helst bör den statistiken förbättras om man ska våga titta uppåt i tabellen.

Närmast på onsdag väntar Ängelholm på bortaplan och på söndag kommer Andreas Haddad och hans Qviding på besök.