Idag var det tänkt att Assyriska skulle spela bortamatch mot Boden, men SAS-strejken satte stopp för det. I dagsläget vet ingen när matchen kommer att spelas.

Assyriskas spelare ville snabbt komma över derbyförlusten mot Syrianska och var riktigt taggade inför bortamatchen mot Boden, som är ett tänkt topplag i Norrettan. Men istället blev det ingen match alls. Inte idag i alla fall.

Orsaken är att SAS kabinpersonal gått ut i strejk och lyckades, sent på lördagskvällen, inte komma överens med bolaget om bättre arbetsvillkor. SAS uppskattar att, bara under helgen, totalt cirka 50.000 resenärer kommer att påverkas. Däribland Assyriska.

– Jag är glad att förbundet inte tvingar oss att ta oss till Boden på ett annat sätt. Det hade inte varit möjligt att ordna på så kort tid, meddelar Fehmi Tasci, kansliansvarig för Assyriska.

Nästa match för Assyriska blir istället hemma mot Valsta Syrianska den 3 juni, klockan 17:00. Det blir Assyriskaspelarnas första chans att ta revansch på sig själva efter derbyförlusten senast.