Både Assyriska Riksförbundet och Assyriska Ungdomsförbundet kommer i år att vara närvarande vid politikerveckan i Almedalen.

Nästa vecka kommer den politiska och samhälleliga debatten att vara koncentrerad till Visby. Då är det igen dags för den årliga politikerveckan i Almedalen. Inte bara politiker utan också journalister, representanter för medborgarorganisationer och lobbyister kommer att samlas i stora mängder i den gotländska staden. Denna tradition står sig år efter år och trots att det inte är valår i år kommer partiledarna att tala och det ordnas sammanlagt omkring 3 500 olika evenemang under veckan.

För första gången någonsin kommer också Assyriska Riksförbundet att vara representerat.

– Vi beslöt att vara med för att skapa nyttiga kontakter och för att lyfta frågor som är viktiga för assyrierna, förklarar Afam Yakoub, Assyriska Riksförbundets ordförande.

Här är hålltiderna för dem som är i Visby och vill ta del av ARS:s synpunkter:

Söndag 28/6 kl. 15-16 medverkar Afram Yakoub i ett samtal på engelska om förstörelse av kulturarvet i Mellanöstern tillsammans med överintendenten för Historiska museet och Financial Times Mellanösternkorrespondet. Eventet äger rum på Donnersgatan och arrangeras av Svenska institutet i Alexandria.

Måndag 29/6 kl. 13-14 medverkar Svante Lundgren i ett samtal om förföljelse av kristna. Det sker i Frälsningsarméns lokaler på Mellangatan 21 och arrangör är Svenska Evangeliska Alliansen.

Onsdag 1/7 kl. 14.30-15.15 medverkar Svante Lundgren i en panel som diskuterar svenskar som åker ner till Irak och Syrien för att kriga. Samtalet äger rum på Hästgatan och arrangeras av Centrum för Mellanösternstudier vid Lunds Universitet.

Också Assyriska Ungdomsförbundet satsar i år på att synas i Almedalen. På måndag mellan klockan 10 och 18 kommer AUF att ha ett infotält där man framför allt sprider information om Seyfo. Flera aktivister kommer att finnas i vimlet och skapa kontakter som är nyttiga för framtiden. Infotältet finns på plats 527 på Strandvägen, vilket ligger mycket centralt nära scenen från vilken partiledarna håller sina tal på kvällen.