Visst är det självklart att du firar nyår i Sverige? Det är alltid en speciell känsla med att fira nyår, kanske beror det på alla fyrverkerier, eller att typ resten av världen också firar det. Dessvärre är inte firandet av det assyriska nyåret lika prioriterat, speciellt inte bland de assyriska ungdomarna. Sargon Kurt frågar sig varför?

Okej, det finns inga smällare, och det är inte många förutom oss assyrier som känner till det, men egentligen bör det inte spela någon roll. Jag tycker att det är ett perfekt tillfälle att värna om våra traditioner och högtider, träffa alla kompisar i respektive stad, äta, dricka och ha kul. Utan fyrverkerier!

Högtiden firas på olika platser i landet och av assyrier runt om i hela världen, men om du befinner dig i Stockholmsområdet, nu på lördag, har du möjlighet att närvara på Ha-Nison festen som kommer att hållas i Assyriska Kulturhuset i Södertälje. I år arrangeras nyårsfesten av Assyriska Distriktet i Stockholm, ADS, tillsammansmed Assyriska UngdomsDistriktet i Stockholm, AUDS.

Det kommer att vara ett schema fyllt av kända sångare som blandar modern musik med gammal klassisk musik. Sångare som Habib Mousa, Ninib A. Lahdo, Addo Rhawi med flera kommer att förgylla kvällen. Ni kommer även att bjudas på lite assyrisk ”stand-up” av Josef Cacan och Addo Rhawi. I biljettpriset ingår också mat, dryck och meza!
 
Vi ser fram emot att så många som möjligt närvarar på festen, och våra förhoppningar är att många ungdomar ska komma och fira Ha Nison, någonting som alltför många gör alltför sällan. Ta chansen att var med och dansa in år 6757, fira Ha Nison – Det assyriska nyåret!


Relaterade artiklar:
– Därför virar vi Ha-Nison