En bomb exploderade utanför katolska assyriska kyrkan i Kirkuk söndagen den 16 september. Inga människor skadades rapporterar Asia News.

Bomben var gömd i en väska och exploderade klockan 20.45 vid entréen till den katolska katedralen som tillhör de kaldeiska assyrierna. Ärkebiskopen Louis Sako befann sig i Libanon den aktuella dagen med anledning av påvens besök där. 

Inga människor kom till skada i explosionen men entréen till katedralen förstördes. Attacken kommer efter ett långt uppehåll av bombattentat mot assyriska kyrkor i Irak. Bedömare tror att attentatet har att göra med de senaste veckornas muslimska uppvigling mot en film om den muslimska profeten. Assyriska kyrkor i Irak har även tidigare varit mål för attacker i samband med de uppmärksammade Muhamedkarikatyrerna som publicerades av en dansk tidning 2005. 

Den 31 oktober 2010 mördades 42 assyrier i en katolsk kyrka i Bagdad sedan en grupp islamistiska terrorister bröt sig in under en böneceremoni. Det var den enskilt blodigaste attacken mot assyrier i Irak de senaste åren.